ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά τις χθεσινές καταλήψεις σε πανεπιστήμια του Βερολίνου και της Λειψίας από ακτιβιστές κατά του Ισραήλ, περισσότεροι από 100 καθηγητές και διδάσκοντες σε ανώτατες σχολές της γερμανικής πρωτεύουσας υποστηρίζουν με ανοιχτή επιστολή τους το δικαίωμα των φοιτητών να διαδηλώνουν, ακόμη και καταλαμβάνοντας χώρους των πανεπιστημίων.
Οι «διδάσκοντες στις ανώτατες σχολές του Βερολίνου» υπερασπίζονται τους φοιτητές, αναφέρεται στην επιστολή, με την οποία καταδικάζεται η εκκένωση του χώρου που είχε καταληφθεί χθες από ακτιβιστές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους για ειρηνική διαμαρτυρία, η οποία περιλαμβάνει επίσης την κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων», τονίζουν οι καθηγητές και κατηγορούν την διοίκηση του ιδρύματος ότι «υποβάλλει τους διαδηλωτές σε αστυνομική βία», ενώ δικαιολογούν τις διαδηλώσεις «για τον βομβαρδισμό της Ράφα και την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Γάζα».
Οι υπογράφοντες καλούν ακόμη την διοίκηση του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «να απόσχει από αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον των φοιτητών και από περαιτέρω ποινές διώξεις».
Την ίδια ώρα ο αρχηγός των Πρασίνων Ομίντ Νουριπούρ ζητά την απαγόρευση διαδηλώσεων υπέρ της δημιουργίας χαλιφάτου, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Αμβούργο και να τεθεί εκτός νόμου η οργάνωση «Muslim Interaktiv», η οποία συντονίζει αυτές τις κινητοποιήσεις.
«Πρέπει να τεθεί άμεσα εκτός νόμου και, για να είμαι ειλικρινής, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτό δεν έχει ήδη γίνει», τόνισε ο κ. Νουριπούρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα BILD.
Διαβάστε επίσης:
Κασσελάκης: Η αλαζονεία είναι στον γυάλινο πύργο, που λέγεται Μέγαρο Μαξίμου Μητσοτάκης ΑΕ
ΔΥΠΑ: Στις 9 Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 60 εργασιακών συμβούλων
Κίνα: Σημαντική ανάπτυξη κατέγραψε ο κλάδος ενοικίασης αυτοκινήτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρίνα Ι. Χατζηπατέρα: Πρωταγωνίστρια σε διεθνείς καινοτόμες δράσεις στο χώρο της ναυτιλίας
- Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στην αγορά μετά το deal της οικογένειας Νιτσιάκου με τους Ουκρανούς της MPH
- Το comeback της μετοχής της Metlen – Kέρδη 28% από τα χαμηλά του Μαρτίου
- report.ypyme.gr: Φρένο στα λαδώματα στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης – «Κρατική αποτυχία» η πλατφόρμα, λέει ο ΠΣΕΟ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.