ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με νέες απώλειες έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός και η συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα της FED επανήλθε, αφήνοντας στην άκρη τη γεωπολιτική ανησυχία για τη Μέση Ανατολή.
Η αγορά ανησυχεί για ένα επικείμενο χτύπημα του Ιράν κατά του Ισραήλ, ωστόσο ο υψηλός πληθωρισμός που ανακοινώθηκε την Τετάρτη στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάρτιο, έχει μειώσει τις προσδοκίες ης αγοράς για μια πρώτη μείωση επιτοκίων τον επερχόμενο Ιούνιο. Πλέον η αγορά θεωρεί πιο πιθανό η πρώτη μείωση επιτοκίων στις ΗΠΑ να γίνει τον Σεπτέμβριο.
Σε αυτό το κλίμα το WTI παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 86 cents ή -1% για να διαμορφωθεί στα 85,35 δολάρια το βαρέλι.
Το Brents παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 62 cents ή 0,69% στα 89,86 δολάρια το βαρέλι.
Τα δύο συμβόλαια υποχωρούν κατά 1,8% και 1,4% μέχρι στιγμής σε επίπεδο εβδομάδας.
Διαβάστε επίσης
Χρυσός: «Ανάσα» μετά τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ
Ευρωαγορές: Καθυστερημένες απώλειες για την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ
Επιβεβαίωση mononews: Συμφωνία ΔΕΗ με Mytilineos για φωτοβολταϊκά έργα – Στα 2 δισ. ευρώ το deal
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έ. Χουλιάρα (ΣΦΕΕ): Η ταχύτητα είναι η λέξη-κλειδί για να μην μένουν «κλειδωμένοι» οι βιοδείκτες στην Ογκολογία
- Μειωμένες πωλήσεις και κέρδη για τη Rolex στην Ελλάδα
- H Κίμπι και τα ελληνικά F-35, το μπλόκο στα troll, το λάθος του Ντόκου, το πρώτο στρατόπεδο για drones και η εκτίμηση για Σαμαρά
- Άβραμ Γκραντ: Από οικογένεια επιζώντων του Ολοκαυτώματος στον Αμπράμοβιτς, διάδοχος του Μουρίνιο και πλέον σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.