ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν χθες, Σάββατο, ένα κινητό σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος στο έδαφος της Υεμένης που ελέγχουν οι Χούθι, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM).
Αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι ένα πλοίο του συνασπισμού επίσης εντόπισε και κατέστρεψε ένα πύραυλο κατά πλοίων. Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες ούτε ζημιές.
Από την πλευρά τους, οι Χούθι ανακοίνωσαν σήμερα ότι στοχοθέτησαν ένα βρετανικό και δύο ισραηλινά πλοία, αφού βρετανική εταιρεία ασφαλείας επισήμανε τρεις επιθέσεις στα ανοικτά της χώρας αυτής μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.
Από το Νοέμβριο, οι Χούθι έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και στον κόλπο του Άντεν λέγοντας ότι στοχοθετούν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ. Διεύρυναν τους στόχους τους περιλαμβάνοντας σ’ αυτούς πλοία που συνδέονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τα πλήγματα που πραγματοποιήσαν τον Ιανουάριο η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο εναντίον θέσεών τους στην Υεμένη.
Οι αντάρτες λένε πως δρουν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους της λωρίδας της Γάζας.
Σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, ο Γιαχγιά Σαρί, υποστήριξε πως οι αντάρτες πραγματοποιήσαν πέντε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη διάρκεια των 72 τελευταίων ωρών.
Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνεται μια επίθεση εναντίον ενός «βρετανικού πλοίου (Hope Island) στην Ερυθρά Θάλασσα με αριθμό ναυτικών πυραύλων».
Δύο ισραηλινά πλοία, τα «MSC GRACE F» και «MSC GINA», στοχοθετήθηκαν επίσης «με έναν ορισμένο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρούζ», πρόσθεσε.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΕΠ
Διαβάστε επίσης
Ρωσία: Καταστρέψαμε 15 ουκρανικά Drones πάνω από το Μπελγκορόντ και το Μπριάνσκ
Πυροσβεστική: Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Viohalco: 200 εκατ. ευρώ εισέπραξε σε 1,5 χρόνο από τα placements της Cenergy
- Επενδύσεις 120 εκατομμυρίων από Fraport – Κοπελούζο – Κωνσταντακόπουλο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας
- Γιώργος Χατζημάρκος στο mononews: Πώς το Νότιο Αιγαίο έγινε διεθνές success story και μαγνήτης επενδύσεων δισεκατομμυρίων
- Μήτσης: Το πρώτο βήμα για τη μετατροπή του Μεγάρου Σλήμαν σε ξενοδοχείο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.