ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 18 Φιλιππινέζοι ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου, το οποίο κατέσχεσαν οι Ιρανικές αρχές τον περασμένο Ιανουάριο στον κόλπο του Ομάν.
Την είδηση γνωστοποίησαν οι αρχές στη Μανίλα.
Το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό είχε επιβιβαστεί στο ελληνόκτητο “Άγιος Νικόλαος”, με 19 ναυτικούς, στα ανοιχτά του Ομάν. Ο μοναδικός Έλληνας, μέλος του πληρώματος αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη εβδομάδα από την επιχείρηση κατάληψης.
Το πλοίο, που φέρει τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ, μετέφερε 145.000 τόνους πετρελαίου από το Ιράκ και κατευθυνόταν προς την Τουρκία όταν κατασχέθηκε. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς.
Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey, το δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση 50 χιλιόμετρα ανατολικά της παραλιακής πόλης Σαχάρ του Ομάν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δούκας-Χριστοδουλάκης: Λένε «Όχι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ
- Τραμπ για ΝΑΤΟ: Θα εξετάσουμε την αποχώρησή μας, θα το αποφασίσω χωρίς το Κογκρέσο
- Space Hellas: Πιστοποίησε τις υπηρεσίες Managed Security Services ως Cisco Powered Services
- Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ξεκίνησε η δίκη για τα e-mails σε απόδημους – Δείτε τι κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.