ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νόμιμος ο θεσμός του προσωπικού ιατρού και με την υπογραφή του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμες όλες τις προσφυγές Ιατρικών Συλλόγων που ζητούσαν να ακυρωθούν όλες οι κοινές υπουργικές αποφάσεις του 2022 που αφορούσαν και ζητήματα όπως τα κίνητρα εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό ιατρό, ο καθορισμός εγγραφής πολιτών σε προσωπικό ιατρό μέσω ιδιωτικών φαρμακείων και ο καθορισμός της αμοιβής τους.
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει το πανελλήνιο επαγγελματικό σωματείο Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και 34 γιατροί.
Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε, μεταξύ των άλλων, ότι οι προσβαλλόμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις δεν συνιστούν μη προβλεπόμενη από το νόμο υπεξουσιοδότηση, όπως αβασίμως υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες καθώς το περιεχόμενο των κοινών υπουργικών αποφάσεων, ουσιαστικά είναι επανάληψη και διευκρινήσεις του νόμου 4931/2022 («Γιατρός για Όλους»).
Διαβάστε επίσης
Σύμβαση 717: Ελεύθερος και ο τρίτος κατηγορούμενος με εγγύηση 700.000 ευρώ
Αττική Οδός: Ποια τμήματα θα κλείσουν το βράδυ της Τρίτης λόγω εργασιών
Βασιλιάς Κάρολος: Θα παραστεί στη λειτουργία του Πάσχα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Armani, Dior, Loro Piana: Πόσο «Made in Italy» είναι τελικά τα ονειρικά luxury items;
- Νέο επεισόδιο στον πόλεμο Σταθόπουλου-Σόλακ: Οι ευθείες βολές και η δικαστική διαμάχη σε Λονδίνο και Ολλανδία
- ΑΚΤΩΡ – REDEX: Ο ρόλος του ΝΟΚ στην καθυστέρηση του έργου της Γενικής Γραμματείας Υποδομών
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Το μυστικό πίσω από το νέο υψηλό 25 ετών
