ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ένα πακέτο χρηματοδότησης για το μεταναστευτικό που θα ξεπερνάει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, με τη νέα συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης – Αιγύπτου που θα συζητηθεί την Κυριακή στο Κάιρο, στις συνομιλίες με τη συμμετοχή της προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής και των πρωθυπουργών της Ελλάδας, της Ιταλίας και του Βελγίου», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την επίσκεψη του στον αρχαιλογικό χώρο των Αιγών.
«Ενώ η συνολική εικόνα των μεταναστευτικών ροών στη ΝΑ Ευρώπη είναι καλύτερη συνολικά, είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μία αυξανόμενη πίεση από τη Λιβύη προς την Κρήτη», είπε ο κ. Σχοινάς και συνέχισε:
«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί, το παρακολουθούμε πολύ στενά, είμαστε σε άμεση επαφή με τις ελληνικές αρχές και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, όπου χρειάζεται, όσο διαρκεί αυτή η εξέλιξη.
Την Κυριακή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον Βέλγο και την Ιταλίδα πρωθυπουργό θα κάνουν μία πολύ σημαντική επίσκεψη στην Αίγυπτο για να δρομολογήσουν μία πολύ μεγάλη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Αιγύπτου, η οποία θα καλύπτει και την κοινή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη και όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα των ροών προς την Κρήτη θα συζητηθεί.
Η Αίγυπτος είναι πολύ σημαντικός εταίρος στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Εχουμε μηδενικές αναχωρήσεις από την Αίγυπτο προς την Ευρώπη, αλλά, δυστυχώς, έχουμε ένα θέμα στα σύνορο Αιγύπτου και Λιβύης, μέσω του οποίου γίνονται αυτές οι κινήσεις προς την Κρήτη. Είναι ένα θέμα που εντάσσεται σε αυτή την προβληματική και είμαι σίγουρος πως η νέα Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης – Αιγύπτου θα το αντιμετωπίσει στη ρίζα του.
Χωρίς να θέλω να τρέξω και να προκαταλάβω τη Συμφωνία της Κυριακής, νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ένα πολύ σημαντικό πακέτο χρηματοδοτικής βοήθειας, πού θα καλύπτει όχι μόνο βεβαίως τη μετανάστευση αλλά και συνολικά και άλλα πεδία συνεργασίας, το οποίο θα ξεπερνάει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ».
Διαβάστε επίσης:
Στη Λιθουανία ο Νίκος Δένδιας – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας με το Βίλνιους
Μητσοτάκης: 80 νοσοκομεία και 156 κέντρα υγείας αλλάζουν όψη – €400 εκατ. για ανακαινίσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρωσία: Νέο πλήγμα στις πετρελαϊκές υποδομές της – Στο επίκεντρο το διυλιστήριο του Ριαζάν
- Ιστορίες Ναυτιλίας: Ποιο ελληνικό νησί υπήρξε «νησί της ακολασίας» την εποχή των πειρατών
- Εθνική Τράπεζα: Αγόρασε 1.282.231 ίδιες μετοχές αξίας 19,8 εκατ. ευρώ
- Παπασταύρου: «Η καθαρή μετάβαση να συμβαδίζει με την κοινωνική συνοχή και την ανταγωνιστικότητα» – Στην Αθήνα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βόπκε Χούκστρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.