ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ευρύτατη πλειοψηφία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, από την εκλογική διαδικασία της γενικής της συνέλευσης, η προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία, παράταξη «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας» με ποσοστό 78,7% και 9 περιφερειακούς συμβούλους.
Ακολούθως, από μια έδρα έλαβαν οι παρατάξεις «Περιφερειακό Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με ποσοστό 11,1% (ΠΑΣΟΚ), η «Περιφερειακή Συνεργασία» με ποσοστό 6% (ΣΥΡΙΖΑ) και η «Λαϊκή Συσπείρωση με ποσοστό 4,2% (ΚΚΕ).
Οι αρχαιρεσίες για την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΕΝΠΕ θα πραγματοποιηθούν αύριο στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης. Το 25μελές διοικητικό συμβούλιο συναποτελούν οι 12 εκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι και οι 13 περιφερειάρχες της χώρας.
Διαβάστε επίσης
Γεωργιάδης: Αύξηση στη φαρμακευτική δαπάνη για τα νοσοκομεία – Ανάγκη διόρθωσης του clawback
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Επίπεδα που έχει να δει από το… 2001 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και από το… 2009 η Aktor
- ΔΣΑ: Από πειθαρχικό έλεγχο ο δικηγόρος που πέταξε μπουκάλι με νερό στη δίκη για την Κυριακή Γρίβα
- Ευθύμιος Μπουλούτας: Έτοιμη η Ελλάκτωρ για μια νέα φάση, με επίκεντρο τον κλάδο ακινήτων και υποδομών
- Moderna: Περιορισμοί στην έγκριση του εμβολίου κατά της Covid σε παιδιά στις ΗΠΑ
