• Κοινωνία

    ΕΚΠΑ: Συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, ΕΑΑΚ και διοικητικοί υπάλληλοι μπλόκαραν server για να μην αρχίσει η εξεταστική

    • NewsRoom
    Η ομάδα που μπλόκαρε τον server του ΕΚΠΑ


    Συνεχίζεται ο τραγέλαφος με την εξεταστική στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εκατοντάδες φοιτητές να περιμένουν μάταια το πρωί της Δευτέρας να δώσουν τα μαθήματά τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς μια χούφτα «αντιφρονούντων» είχε διαφορετική άποψη.

    Όπως έγινε γνωστό, μια μικρή ομάδα αποτελούμενη από μέλη της ακροαριστερής φοιτητικής παράταξης «Αντινομία ΕΑΑΚ», από κοινού με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ  και συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ βρέθηκαν το πρωί στο κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, προκειμένου να ρίξουν τον server του ιδρύματος και να μπλοκάρουν την εξεταστική.

    Έτσι, εκατοντάδες φοιτητές που περίμεναν να δώσουν εξετάσεις, δεν μπόρεσαν να μπουν στην πλατφόρμα e-class και κατ΄ επέκταση ούτε στην πλατφόρμα στην οποία θα έδιναν κανονικά εξετάσεις.

    Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και οι συνδικαλιστές της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ προχώρησαν και σε δηλώσεις στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», δηλώνοντας μάλιστα πως «βρίσκονται στο πλευρό των φοιτητικών συλλόγων».  Εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ μάλιστα υποστήριξε πως συνδικαλιστική παράταξη απάντησε… κινηματικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΕ: Δέσμευση των εσόδων από τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας – Στόχος η στήριξη της Ουκρανίας

    Ανδρουλάκης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Κατά του νομοσχέδιου Πιερρακάκη γιατί ζητά «σκανδιναβικό μοντέλο»

    ΕΕ: Δέσμευση των εσόδων από τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας – Στόχος η στήριξη της Ουκρανίας



    ΣΧΟΛΙΑ