ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Intel μεταθέτει για ένα χρόνο αργότερα το χρονοδιάγραμμα κατασκευής έργου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Οχάιο, εν μέσω προκλήσεων της αγοράς και της αργής διάθεσης των χρημάτων επιχορήγησης από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η εταιρεία επρόκειτο να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής μικροτσίπ το 2025, ενώ τώρα δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του 2026.
“Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην ολοκλήρωση του έργου και η κατασκευή συνεχίζεται. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο τον τελευταίο χρόνο”, δήλωσε ωστόσο εκπρόσωπος της Intel, προσθέτοντας ότι η διαχείριση έργων μεγάλης κλίμακας, συχνά περιλαμβάνει αλλαγή χρονοδιαγράμματος.
Η μειωμένη ζήτηση για τα μικροτσίπ της που χρησιμοποιούνται στις παραδοσιακές αγορές διακομιστών και προσωπικών υπολογιστών, οδήγησε την εταιρεία να προβλέψει έσοδα για το α’ τρίμηνο κάτω από τις εκτιμήσεις της αγοράς στα τέλη του περασμένου μήνα.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μια μετατόπιση των δαπανών των καταναλωτών σε διακομιστές δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης, στους οποίους κυριαρχούν οι ανταγωνιστές Nvidia και οι επίδοξοι ανταγωνιστές της τεχνητής νοημοσύνης Advanced Micro Devices,
Ως εκ τούτου η ζήτηση για τα παραδοσιακά τσιπ διακομιστών – τη βασική προσφορά των κέντρων δεδομένων της Intel – εμφανίζεται μειωμένη.
Οι μετοχές της chipmaker εταιρείας υποχώρησαν έως και 1,5% στις συναλλαγές της Παρασκευής.
Διαβάστε επίσης:
Volkswagen: Επενδύει $1,8 δισ. στη Βραζιλία – Το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης
Bloomberg: Η IPO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αποδεικνύει την επιστροφή της Ελλάδας
Hermes: To στοίχημα του ισχυρού brand ειδών πολυτελείας στο Xoνγκ Κονγκ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Καταφτάνουν σε μία εβδομάδα – Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 20/7
- Κώστας Κατσαφάδος: Αυτοψία στις καμένες εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής – Άμεση στήριξη των πληγέντων
- Νετανιάχου: Έτοιμος για την τρίτη συνάντηση με τον Τραμπ – Κύριο θέμα στην ατζέντα, η Γάζα
- Μπέσεντ: «Εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τις ΗΠΑ εντός των προσεχών ημερών, από 1η Αυγούστου ισχύουν οι δασμοί 50%»
