ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Ασπίδες» ( Αspides) θα ονομάζεται η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών ‘Αμυνας στις Βρυξέλλες.
Μπορέλ: «Ασπίδες», δηλαδή προστασία των πλοίων
«Ασπίδες», δηλαδή «προστασία των πλοίων» εξήγησε ο κ. Μπορέλ. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποφασιστεί ποια χώρα θα έχει τη διοίκηση, πού θα είναι η έδρα και τι θα παρέχουν τα κράτη-μέλη.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, υπάρχει συζήτηση για αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας όσον αφορά στη διοίκηση.
Διαβάστε επίσης:
Δένδιας: Προτείνει τη Λάρισα για στρατηγείο της επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα
Γεωργιάδης για F-35 στην Τουρκία: Η δήλωση Νούλαντ δεν σημαίνει ότι θα τα πάρουν
ΕΕ: Πέντε πρωθυπουργοί καλούν τους 27 να διπλασιάσουν την στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Αποδέσμευση 400 εκατ. βαρελιών από στρατηγικά αποθέματα λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Κυρανάκης: «Όσο διαρκεί ο πόλεμος μεγαλώνει ο κίνδυνος για αυξήσεις σε αεροπορικά και ναυσιπλοΐα»
- Henkel: Οργανική ανάπτυξη και ενίσχυση της κερδοφορίας το 2025 – Λειτουργικά κέρδη στα 3 δισ. ευρώ
- Η λίστα με τα 61 προϊόντα στα οποία μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.