ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο πληρώνονται οι μη ασφαλισμένοι αγρότες στον ΕΛΓΑ που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές και τη θεομηνία «Ντάνιελ».
Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το ποσό της πληρωμής ανέρχεται σε 15.773.591 ευρώ που προέρχονται από το Γεωργικό Αποθεματικό του 2023.
Δικαιούχοι της χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης είναι οι αγρότες που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή χοίρων, πουλερικών (όρνιθες, πτηνά, ινδιάνοι, πάπιες, φραγκόκοτες, χήνες, φασιανοί), στην καλλιέργεια ανθών και καλλωπιστικών, ακακιών, κάνναβης, παυλώνιας, κηπευτικών υπό κάλυψη, φυτωρίων ελάτης και λοιπών δασικών δέντρων, φυτωρίων καρποφόρων δέντρων και θάμνων, γκαζόν, κράνων και μανιταριών, οι οποίοι επλήγησαν από πυρκαγιές την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2023 και από πλημμύρες κατά τον Σεπτέμβριο 2023 στις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) Αλεξανδρούπολης, Αργολίδας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Εύβοιας, Καρδίτσας, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ρόδου, Ροδόπης, Τρικάλων και Φθιώτιδας, καθώς και οι παραγωγοί μελιού που έχουν έδρα εκμετάλλευσης στις ΠΕ Έβρου, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.
Η αποζημίωση χορηγείται σύμφωνα με τις δηλωθείσες ζημίες των γεωργών ανά στρέμμα για τις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής, ανά ζώο για τη ζωική παραγωγή και ανά κυψέλη για τους παραγωγούς μελιού(αφορά τις μελισσοτροφή).
Σημειώνεται τέλος, ότι η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης. Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι, πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024.
Δείτε εδώ το ΦΕΚ
Διαβάστε επίσης:
Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα στους δείκτες – Στο +0,21% ο Stoxx 600 και στο -0,12% ο DAX
Χρήστος Σταϊκούρας: Τρία εμβληματικά έργα αναβαθμίζουν τη Θεσσαλονίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δράμα: Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια ο απεγκλωβισμός των επισκεπτών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού
- ΗΠΑ: Πάνω από 1.200 νέες ακυρώσεις πτήσεων λόγω της χειμερινής καταιγίδας
- Μινεσότα: Μετά από 10 μέρες κράτησης επέστρεψε στο σπίτι του το 5χρονο αγόρι που κρατούταν από την ICE
- Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στα παράλια του νομού Λάρισας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.