ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πληροφορίες γύρω από το ποσοστό του Γιώργο Περιστέρη και της Πειραιώς Χρηματιστηριακής μετά το πρόσφατο placement 6.000.000 μετοχών έδωσε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η εταιρεία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών» (η «Εταιρεία») ανακοινώνει με βάση το άρθρο 21 του Ν.3556/2007 σε συνδυασμό με το άρθρο 11 της απόφασης της ΕΚ 1/434/3.7.2007 ότι στις 24.1.2024 της γνωστοποιήθηκαν οι εξής μεταβολές συνεπεία συναλλαγών που έλαβαν χώρα στις 19.01.2024:
Ο κ. Γεώργιος Περιστέρης κατέχει πλέον 17.299.531 (16,7269%) άμεσα και 7.693.984 (7,4393%) έμμεσα και συνολικά 24.993.515 (24,1662%) μετοχές και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου στην Εταιρεία καθώς και έμμεσα μία σύμβαση forward με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ που προβλέπει την επιπρόσθετη απόκτηση 6.000.000 (5,8014%) μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία, ήτοι συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου 29,9676% (έναντι ποσοστού 29,7542% κατά την τελευταία αντίστοιχη γνωστοποίηση). Οι έμμεσες συμμετοχές του κατέχονται από τις εξής ελεγχόμενες επιχειρήσεις: Γαρδένια Α.Κ.Τ.Ε.Ξ.Ε. 2,8890% (μετοχές), Perge Ltd.1,9604% (μετοχές) και 5,8014% (forward) (έναντι ποσοστού 7,2518% αποκλειστικά σε μετοχές κατά την τελευταία γνωστοποίηση της Perge Ltd) & Snakos Services Ltd. 2,5899%
(μετοχές).
Στις 19.01.2024 η Perge Ltd, που ελέγχεται από τον κ. Γ. Περιστέρη, προέβη στις ακόλουθες συναλλαγές σε σχέση με τις μετοχές της Εταιρείας:
1. Μεταβίβασε αιτία δανεισμού στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 6 εκ. μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας (που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,8014% του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου), και
2. Δυνάμει συμφωνίας με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, θα αποκτήσει 6 εκ. μετοχές της Εταιρείας (που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,8014% του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου) προκειμένου να κλείσει ο παραπάνω δανεισμός μετοχών.
Συνεπεία των παραπάνω, υπήρξε μεταβολή για τον κ. Γ. Περιστέρη και την Perge Ltd που διήλθε των ορίων του ν. 3556/2007 με τελικές θέσεις κατά το κλείσιμο της 19.01.2024 αυτές που αναφέρονται παραπάνω.
Αντίστοιχα, η Πειραιώς Financial Holdings A.E. κατέχει πλέον 2.260 (0,0022%) έμμεσα και συνολικά 2.260 (0,0022%) μετοχές και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου στην Εταιρεία καθώς και έμμεσα μία σύμβαση forward με την Εταιρεία που προβλέπει την επιπρόσθετη απόκτηση 6.000.000 (5,8014%) μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία, ήτοι συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου 5,8036% (έναντι ποσοστού κάτω του 5% πριν τις συναλλαγές). Οι έμμεσες συμμετοχές κατέχονται από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ανώνυμος Εταιρεία 0,0022% (μετοχές) και την ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 5,8014% (forward).
Στις 19.01.2024 η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ που είναι 100% θυγατρική της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ανώνυμος Εταιρεία που είναι 100% θυγατρική της Πειραιώς Financial Holdings A.E. προέβη στις ακόλουθες συναλλαγές σε σχέση με τις μετοχές της Εταιρείας:
1. Απέκτησε αιτία δανεισμού από την Perge Ltd 6 εκ. μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας (που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,8014% του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου) τις οποίες και πώλησε αυθημερόν στους επενδυτές στους οποίους κατανεμήθηκαν μετοχές κατά την ιδιωτική τοποθέτηση
μετοχών της Εταιρείας που ανακοινώθηκε και διενεργήθηκε στις 18.01.2024, και
2. Δυνάμει συμφωνίας με την Εταιρεία, θα αποκτήσει 6 εκ. μετοχές της Εταιρείας (που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,8014% του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου μέσω αύξησης κεφαλαίου, ή σε περίπτωση μη έγκρισης, μέσω αγοράς ιδίων) προκειμένου να επιστρέψει τις μετοχές που δανείστηκε στην Perge Ltd.
Συνεπεία των παραπάνω, υπήρξε υπέρβαση των ορίων του ν. 3556/2007 με τελικές θέσεις κατά το κλείσιμο της 19.01.2024 αυτές που αναφέρονται παραπάνω.
Στις παραπάνω θέσεις δεν περιλαμβάνονται τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στις μετοχές που κατέχει η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ως ειδικός διαπραγματευτής ή κατέχονται σε χαρτοφυλάκια συναλλαγών του ομίλου της Πειραιώς Financial Holdings A.E. (εξαιρέσεις κατά το άρθρο 12(1) του ν. 3556/2007).
Η Πειραιώς Financial Holdings A.E. δεν ελέγχεται από κάποιο πρόσωπο κατά την έννοια του ν. 3556/2007.
Διαβάστε επίσης
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στο ενημερωτικό του ΔΑΑ
Optima Bank: Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank οι κορυφαίες επιλογές φέτος
Eurobank: Στις 7 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Guardian: «Τώρα μπορούμε να δούμε το θάρρος τους» – Αφιέρωμα στους 200 που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή
- ΣΥΡΙΖΑ: O Mητσοτάκης «πετάει χαρταετό» στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ακροδεξιά τοξικότητα
- Βραχυχρόνιες μισθώσεις στο Αιγαίο: Βασικός μοχλός οικονομικής δραστηριότητας με ενεργές 24.946 καταχωρίσεις
- Στουρνάρας στo Politico: Η εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας δεν εξαρτάται από το ρωσικό πετρέλαιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.