ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση, με υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes, από το υδάτινο πεδίο του Λαυρίου, πέταξε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.
Η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε σχετικά:
«Πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για τις Μεταφορές της Ελλάδας, καθώς η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων αποτελεί στόχο για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μέχρι το καλοκαίρι, άλλωστε, θα έχουν εκκινήσει δρομολόγια στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα πλήρως ενεργή θα είναι η γραμμή Πάτρα – Κέρκυρα – Παξοί, δεδομένου ότι τα υδατοδρόμια αυτά είναι αδειοδοτημένα.
Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συμβάλλει καθοριστικά, ώστε να δημιουργηθεί στη χώρα ένα πλήρες, σύγχρονο δίκτυο Υδατοδρομίων και Υδάτινων πεδίων, με αναπτυξιακή προοπτική και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ενισχύει σημαντικά τον Τουρισμό στη νησιωτική χώρα, παρέχοντας ασφαλείς μεταφορές».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στην πτήση επέβαιναν ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.
Διαβάστε επίσης
Η Bugatti αποκαλύπτει τον πρώτο ουρανοξύστη με την υπογραφή της
Ρόδος: «Ποδαρικό» για το 2024 από το κρουαζιερόπλοιο «Viking Saturn»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κέλλας: Ρυθμιζόμενες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ για ουσιαστική υποστήριξη πληγέντων παραγωγών
- Δήμος Φλώρινας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πλημμύρες και κατολισθήσεις
- Ο DJ Ζακ Φάμελλος είναι ο άνδρας που πέθανε στο τροχαίο με τη μηχανή στη Βουλιαγμένης
- ΗΠΑ: Εκτοξεύτηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας