ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ιταλία: Αποστολή της φρεγάτας «Federico Martinengo» στην Κύπρο – Τα συστήματα του υπερσύγχρονου πλοίου
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, 40 άνθρωποι φέρονται να έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο που σημειώθηκε στην κεντρική Μεσόγειο.
Η μεγάλη ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαιναν είχε αποπλεύσει την περασμένη εβδομάδα από τη Λιβύη με προορισμό την Λαμπεντούζα, όπου δεν έφτασε ποτέ.
Η La Repubblica γράφει ότι το νέο αυτό ναυάγιο οφείλεται, πιθανότατα, στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή τις τελευταίες ημέρες και ότι παρά τον συναγερμό που σήμανε η ομάδα Alarm Phone και την απογείωση δύο αεροσκαφών του Frontex και ενός της ιταλικής ακτοφυλακής, δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν ναυαγοί.
Το 2023 έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική Μεσόγειο, τουλάχιστον 2.271 μετανάστες και πρόσφυγες.
Διαβάστε επίσης:
Χούθι: Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο πλοίο της Vulcanis Technical Maritime
ΕΕ: «Πράσινο φως» από τις χώρες για ναυτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα
Νέο χτύπημα των ΗΠΑ στην Υεμένη: Στόχος αντιπλοϊκοί πύραυλοι των Χούθι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους 42 καταδικασθέντες πρότεινε η εισαγγελέας στο Εφετείο Αθηνών
- Eurobank: Απέκτησε 4,53 εκατ. ίδιες μετοχές με κόστος €16,04 εκατ. μεταξύ 02/03-06/03 (πίνακας)
- Θάνος Σοφιός (Breakwave Advisors): Η θετική ψυχολογία στηρίζει τα ναύλα παρά τα σκοτεινά μακροοικονομικά σύννεφα
- Μιχαηλίδου: Νέο ενιαίο σύστημα επισιτιστικής βοήθειας μέσω voucher με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.