array(0) {
}
        
    
Menu
-2.43%
Τζίρος: 272.84 εκατ.

AstraZeneca: Το στοίχημα των 80 δισ., οι νέοι βιοδείκτες και τα μόρια «game changers» για την παχυσαρκία

AUTO

Αυξάνεται το δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου υπερταχυφορτιστών (HPDC) δημόσιας φόρτισης εξασφάλισε η ΔΕΗ.

Η χρηματοδότηση θα δοθεί μέσω του μηχανισμού Connecting Europe Facility (CEF). Στο πλαίσιο του έργου 21-EL-TC-ESEERT «Electrifying South East Europe Road Transport», η ΔΕΗ blue προχωρά στην εγκατάσταση και λειτουργία συνολικά, 34 σημείων ταχυφόρτισης σε σταθμούς φόρτισης 2Χ150 kW, συνολικής ισχύος έως 300 kW. Αξίζει να τονιστεί ότι οι ταχυφορτιστές αυτής της ισχύος είναι πολύ χρήσιμοι σε ταξιδιώτες που θέλουν να φορτίσουν και να συνεχίσουν γρήγορα το ταξίδι τους χωρίς χρονοτριβές.

1

Οι νέοι υπερταχυφορτιστές ΔEΗ blue, θα τοποθετηθούν σε 13 περιοχές πανελλαδικά, ενισχύοντας την παρουσία, την ποιότητα και την κάλυψη του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ΔΕΗ blue σε βασικές οδούς της χώρας. Με ενέργεια που προέρχεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές, τα νέα σημεία ταχυφόρτισης ΔΕΗ blue θα είναι εύκολα προσβάσιμα από ΑμεΑ, η εξυπηρέτηση των οποίων θα γίνεται κατά προτεραιότητα.

ΔΕΗ blue

Με την προσθήκη των νέων ταχυφορτιστών υψηλής ισχύος σε κομβικά σημεία του ελληνικού οδικού δικτύου η ΔΕΗ blue ενισχύει σημαντικά το πανελλαδικό δημόσιο δίκτυο ταχυφορτιστών της που απαριθμεί περισσότερα από 200 σημεία (DC), εκ των οποίων τα 36 είναι σημεία ταχυφόρτισης υψηλής ισχύος έως 300 kW (HPDC),  διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τα ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, κ. Κυριάκος Κοφινάς δήλωσε σχετικά: «Το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης είναι εθνικό στοίχημα και η ΔΕΗ blue είναι βασικός φορέας ανάπτυξης των υποδομών και των εφαρμογών που οδηγούν στην επίτευξή του. Στην κατεύθυνση αυτή συμβαλλόμαστε με το Connecting Europe Facility και από κοινού επενδύουμε στην γρήγορη εξάπλωση της ταχυφόρτισης, σε κομβικά σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η ανάπτυξη της πράσινης κινητικότητας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον είναι κοινός στόχος και θα τον πετύχουμε με συνέργειες και συνεργασία».

Η ΔΕΗ συνεχίζει να επενδύει, προσθέτοντας συνεχώς νέους φορτιστές, ενισχύοντας την υπάρχουσα υποδομή και διευκολύνοντας το ταξίδι και την καθημερινότητα με ηλεκτροκίνητο όχημα.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: Μοιράζει 2 εκ. ευρώ σε Κοζάνη και Φλώρινα σε πέντε χρόνια- Από σήμερα οι δηλώσεις συμμετοχής
Η βουτιά των μετοχών και οι εταιρείες «κατσαρίδες», γιατί είναι ελκυστικές οι τράπεζες, ο ιδιώτης της ΕΥΔΑΠ, η επένδυση της Λάτση, η «ζαριά» του Τοπούζογλου, η ήττα Οικονόμου από Τσαντάνη και η τάπα του Παπασταύρου
ΔΕΗ: Ξεκινά η διάθεση ομολόγου για κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας ύψους 5 εκατ. ευρώ
Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Optima, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ
Τιμολόγια ρεύματος: Μάχη για το μερίδιο στα μπλε – Ποιο είναι το φθηνότερο
ΔΕΗ: Νέα άνοδος στον δείκτη ATHEX ESG του ΧΑ
ΔΕΗ-Metlen: Γιατί Στάσσης και Μυτιληναίος έδωσαν τα χέρια στην αποθήκευση ενέργειας εκτός Ελλάδας
Οι μετοχές για γερά νεύρα και πορτοφόλια, οι εξαγορές Μεγάλου, τα ρεκόρ της Βρεττού, η Eurobank και η UBS, οι μνηστήρες της Novibet, η big κίνηση Μαρινάκη, τα 16 εκατ. σε 23 μέρες για τον Εμπειρίκο, o Βεζανής και ο Paul, και η σπάνια συνέντευξη του Ευγενίδη στο My Story
BofA: Κορυφαία αγορά η Ελλάδα με τις τράπεζες και τη ΔΕΗ στο επίκεντρο
ΔΕΗ – METLEN: Συμπράττουν για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης έως 1.500MW σε τρεις χώρες