ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ παρουσίασε απόψε τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για την επόμενη φάση του πολέμου στη Γάζα, με μια πιο στοχευμένη προσέγγιση στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα και τη συνέχιση των επιχειρήσεων στον νότο.
Ο Γκάλαντ ανέφερε ότι στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας θα υπάρξει μετάβαση σε μια νέα προσέγγιση του πολέμου που θα περιλαμβάνει επιδρομές, την καταστροφή των σηράγγων της Χαμάς, αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις καθώς και «ειδικές» επιχειρήσεις. Στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ο στρατός επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην εξόντωση της ηγεσίας της Χαμάς και την επιστροφή των ομήρων. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός.
Μετά τον πόλεμο η Χαμάς δεν θα ελέγχει πλέον τη Γάζα, η οποία θα διοικείται από παλαιστινιακά όργανα, εφόσον δεν υπάρχει κάποια απειλή για το Ισραήλ. Το Ισραήλ θα διατηρήσει το δικαίωμα να αναλαμβάνει δράση στον θύλακα, όμως δεν θα υπάρχει παρουσία Ισραηλινών πολιτών εκεί, πρόσθεσε ο Γκάλαντ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Μάχη στην οικογένεια Ντελόν – Μήνυση από τον ηθοποιό και την κόρη του εναντίον του γιου του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λίνα Μενδώνη: Για περισσότερο από έξι χρόνια ο Πολιτισμός έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης
- Φλωρίδης: Εκτιμώ που δύο πολιτικοί αρχηγοί που τιμήθηκαν με θέση στον εξώστη, ήρθαν στη Βουλή να αντιπαρατεθούν μαζί μου
- Φλωρίδης: Η μεταρρύθμιση στην Δικαιοσύνη έχει δώσει ήδη εντυπωσιακούς ρυθμούς επιτάχυνσης
- Επίθεση στην Αυστραλία: Ο πρόεδρος Τραμπ καταδικάζει μια «καθαρά αντισημιτική» ενέργεια