ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο στρατός θα κινητοποιηθεί για να βοηθήσει την αστυνομία στο έργο ασφάλειας γύρω από «εβραϊκές και ισραηλινές» τοποθεσίες της Κοπεγχάγης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Δανία.
“Η κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα ασκεί μεγάλη πίεση στην αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν την επιτήρηση εβραϊκών και ισραηλινών χώρων στην Κοπεγχάγη”, όπως τη συναγωγή ή την ισραηλινή πρεσβεία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Τρελς Λουντ Πούλσεν.
Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν από τις 6 Δεκεμβρίου για απροσδιόριστο ακόμη διάστημα. Οι ανάγκες θα επανεκτιμώνται τακτικά, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας στην ιστοσελίδα του.
Δανία: Σοβαρή η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης
Αρκετές διαδηλώσεις ως αντίδραση στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς, σε συνδυασμό με τις πυρπολήσεις του Κορανίου που πραγματοποιήθηκαν στη σκανδιναβική χώρα, έχουν επιβαρύνει το έργο της δανικής αστυνομίας.
«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει η Δανία είναι σοβαρή», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Πέτερ Χάμελγκααρντ. «Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε μια εντελώς απαράδεκτη αύξηση του αντισημιτισμού και της ανασφάλειας μεταξύ των Εβραίων στη Δανία», πρόσθεσε.
Από 6.000 έως 8.000 άτομα εβραϊκής θρησκείας ζουν στη Δανία, σύμφωνα με το Utrikespolitiska institutet, ένα ανεξάρτητο ερευνητικό ινστιτούτο.
Ερωτηθέν από το Γαλλικό Πρακτορείο εάν θα λαμβανόταν παρόμοιο μέτρο για μουσουλμανικές τοποθεσίες στη χώρα, το Υπουργείο Άμυνας δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αμέσως.
Διαβάστε επίσης:
Αντόνιο Γκουτέρες: Καλώ τον κόσμο να εργαστεί δίπλα-δίπλα με τα άτομα με αναπηρία
Αιματηρή επίθεση στο Παρίσι, με έναν νεκρό και δύο τραυματίες – Συνελήφθη ο δράστης
Γερμανία: Ξεκίνησαν οι πτήσεις από το Μόναχο – Παραμένουν τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης για δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Ορισμένα κόμματα εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τη βία
- Morgan Stanley: Alpha και Πειραιώς στην κορυφή των επιλογών – Πώς βλέπει τις 5 ελληνικές τράπεζες
- Παπασταύρου: Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας είναι εθνική υπόθεση
- Κεραμέως: 10 αλήθειες για το ν/σ ίσης αμοιβής ανδρών και γυναικών – Τι προβλέπεται για τις συντάξεις χηρείας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.