ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεραπετρίτης VS… Ουμπέρτο Εκο, το «λόμπι» Στουρνάρα και η «Ελληνίδα» Λαγκάρντ, το μυστήριο του Στρατού και ο υπουργός με την σκυλίτσα
Στο Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Στην ατζέντα του Συμβουλίου περιλαμβάνεται η συζήτηση δέσμης μέτρων, προτάσεων κανονισμών και οδηγιών, που αφορούν τους τομείς των οδικών και των διατροπικών μεταφορών. Μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο του διαλόγου θα βρεθούν τα ζητήματα οδικής ασφάλειας και ειδικότερα η αναθεώρηση της Οδηγίας για τις ‘Αδειες Οδήγησης, καθώς και για τη Διασυνοριακή Ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με παραβάσεις που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια.
Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Σταϊκούρας θα έχει συνάντηση με την Επίτροπο Μεταφορών της Ε.Ε., Αντίνα Βαλεάν, ενώ θα μετάσχει σε άτυπο γεύμα εργασίας με αντικείμενο τη χρηματοδότηση έργων υποδομών του Διευρωπαϊκού Διαδρόμου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ), κυρίως στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο.
Την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα επισκεφθεί το Κεστεκίδειο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών, όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του, από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤ.ΥΠ).
Διαβάστε επίσης:
Μινιόν: Η αναγέννηση και ο νέος χαρακτήρας του ιστορικού κτιρίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Τι φέρνει για τους επενδυτές η άνοδος στη Super League 1 των αγορών
- Διαμερίσματα στην Αθήνα: Επενδυτές και αρχιτέκτονες αναδεικνύουν τα παλιά κελύφη, συνδυάζοντας την ιστορική ταυτότητα με τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής
- Σούπερ μάρκετ: Μειώνονται οι τιμές σε περίπου 1.000 κωδικούς – Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις
- Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: Τι είναι η αρθρίτιδα, ποια τα αίτιά της και πώς αντιμετωπίζεται
