ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πόκερ του ΚΜ, το cash, ο πόλεμος και οι βιβλιοθηκάριοι, οι φθηνές ελληνικές τράπεζες, οι ισχυροί shipowners στην Credia και η εξαγορά των Πλ. Θράκης
Τι κι αν τα νέα μέτρα αναμένεται να υπογραφούν εντός ολίγων ωρών, από το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους, στις οποίες περιλαμβάνονται και η ψηφοφορία στη Βουλή.
Το χρονοδιάγραμμα ωστόσο είναι εξόχως ασφυκτικό και δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις. Πιο συγκεκριμένα, στις προθέσεις των κυβερνητικών είναι αφού καταρτιστεί το νομοσχέδιο και πάρει το δρόμο για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να κατατεθεί στις επιτροπές πιθανότατα 7-10 Μαΐου. Ο πρωθυπουργός αναχωρεί για το Πεκίνο στις 12 όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 15 του μήνα ενώ το νομοσχέδιο -που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος- αναμένεται να ψηφιστεί το πιθανότερο στις 16 Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι το «πακέτο» θα περιέχει το σύνολο των μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2019.
Τσίπρας καλεί βουλευτές για τονωτικές ενώσεις της κυβέρνησης
Την ίδια ώρα, η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπως και των οργάνων του κόμματος θεωρείται από όλους ζήτημα εικοσιτετραώρων. Στις δημόσιες τοποθετήσεις τους όλοι εμφανίζονται σίγουροι πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι συμπαγής και πως οι 153 θα στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, μέχρι να ψηφιστούν τα επώδυνα μέτρα δεν παύει να υφίστανται άπαντες μια δοκιμασία και γι’ αυτό θα προηγηθούν οι ανάλογες τονωτικές ενέσεις.
Μέσα σε όλα αυτά, εντύπωση προκαλεί και η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε που εμφανίστηκε μεν «υποχωρητικός» δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να κλείσει η αξιολόγηση στο επικείμενο Eurogroup, δεν δίστασε όμως να «καρφώσει» την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί περαιτέρω προσαρμογή των συντάξεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Η νέα εποχή ξεκίνησε
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Limit up κερδών για τη ναυτιλιακή του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Aναβλήθηκε η δίκη του «Φραπέ» για την αρχική άρνησή του να εμφανιστεί στην Εξεταστική της Βουλής
- Βιομηχανία: Μείωση 1,7% για τις τιμές παραγωγού τον Φεβρουάριο
- Η Domes Resorts ενισχύει την παρουσία της στην Πορτογαλία, σε συνεργασία με τη HIP, με την ένταξη του Cascade Wellness Resort στο Algarve
- Wall Street: Μικρή άνοδος για τα futures με το ρίσκο του πολέμου να παραμένει
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.