ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πώς λοιπόν το χρώμα ενός πιάτου μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα φαγητού που θα καταναλώσουμε;
Σύμφωνα με το εργαστήριο Ερευνών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, «Με τις γρήγορες τροφές -ανθυγιεινά πράγματα που σερβίρονται σε ένα κόκκινο πιάτο- καταλήγεις να τρως λίγο μικρότερη ποσότητα φαγητού, γιατί το κόκκινο χρώμα του πιάτου, δημιουργεί κάποιο σήμα κινδύνου ή αποφυγής στο άτομο που καταναλώνει το συγκεκριμένο πιάτο».
Αναφέρθηκε επίσης σε ένα παράδειγμα μους φράουλας, που σερβίρεται σε μια λευκή και μαύρη πλάκα.
Έρευνα που διεξήχθη στο ίδρυμα Alicia στην Ισπανία, διαπίστωσε ότι η μους βαθμολογήθηκε ως 10% πιο γλυκιά και 15% πιο γευστική όταν τρώγεται απο τη λευκή πλάκα, παρά το γεγονός ότι είναι ακριβώς το ίδιο φαγητό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απώλεια βάρους: Η αλήθεια πίσω απ’ τους μεγάλους μύθους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίαιτα: Τι πιθανότητες έχετε να την χαλάσετε κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι (ποσοστά)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι 5 καλύτερες συμβουλές του Καρλ Λάγκερφελντ για σένα που ξεκίνησες δίαιτα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μελόνι: Με τη δεξιά στην κυβέρνηση δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες
- Κικίλιας: «Η αποτύπωση των συμφωνιών Ελλάδας – ΗΠΑ θα είναι η μείωση του κόστους ζωής των Ελλήνων»
- Γκίκας από ΚΕΔΕ: Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν καταβληθεί περίπου 26 εκατ. ευρώ για Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιβατών και Επιχειρήσεων
- Χρυσοχοΐδης: Σήμερα άρχισε η εφαρμογή του σχεδίου αστυνόμευσης σε οικισμούς Ρομά