ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ – Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης
Σε δηλώσεις τους στους New York Times, ανώτερα στελέχη της Χαμάς τόνισαν ότι ο στόχος τους με τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου ήταν να «αλλάξουν τις ισορροπίες», σύμφωνα με τα λόγια του Χαλίλ αλ-Χάγια, μέλους του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης στο Κατάρ.
«Κατορθώσαμε να ξαναβάλουμε το παλαιστινιακό ζήτημα στο τραπέζι και τώρα κανένας στην περιοχή δεν αισθάνεται ηρεμία» ανέφερε ο Αλ-Χάγια.
«Αυτό που θα μπορούσε να αλλάξει την εξίσωση ήταν μια μεγάλη πράξη, και χωρίς αμφιβολία, ήταν γνωστό ότι η αντίδραση σε αυτήν την πράξη θα ήταν μεγάλη» τόνισε. «Έπρεπε να πούμε στον κόσμο ότι ο παλαιστινιακός αγώνας δεν θα πεθάνει» πρόσθεσε.
Ο Αλ-Χάγια και άλλα μέλη της Χαμάς εκφράζουν τη στήριξή τους σε μια μόνιμη σύγκρουση.
«Ελπίζω ότι η κατάσταση πολέμου με το Ισραήλ θα γίνει μόνιμη σε όλα τα σύνορα και ότι ο αραβικός κόσμος θα σταθεί στο πλευρό μας» τόνισε ο σύμβουλος της Χαμάς , Ταχέρ Ελ-Νούνου.
Διαβάστε επίσης
ΕΕ: Πράσινο φως για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία-Μολδαβία
Η Βρετανία επιβάλλει νέες κυρώσεις στους κλάδους χρυσού και πετρελαίου της Ρωσίας
Πούτιν: Κίνα και Ρωσία ενισχύουν την στρατιωτική τους συνεργασία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Άλμα 5% μετά τις αμερικανικές κυρώσεις σε Rosneft και Lukoil
- Σύνοδος Κορυφής: Όλοι πλην της Ουγγαρίας δεσμεύονται να βοηθήσουν οικονομικά την Ουκρανία
- Μακρόν: Προτείνει στην ΕΕ να εξετάσει τη χρήση για πρώτη φορά του εμπορικού «υπερόπλου» της κατά της Κίνας
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών
