ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Προϋπόθεση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων είναι τα μέτρα για το χρέος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. «Αν δεν ικανοποιηθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ζήτημα του χρέους, φεύγουν από το τραπέζι και οι λόγοι που επέβαλαν τα νέα μέτρα», πρόσθεσε και εξήγησε:
«Τα μέτρα για το 2019 και το 2020 μπήκαν στο τραπέζι, επειδή κάποιες χώρες επέμεναν το ΔΝΤ να συνεχίσει να είναι μέρος του προγράμματος. Το Ταμείο, εκτός από τις δημοσιονομικές αυτές παρεμβάσεις, τις οποίες συμφωνήσαμε, βάζει και την προϋπόθεση της αναδιάρθρωσης του χρέους. Αν, λοιπόν, υπάρξει μία λύση που δεν το ικανοποιεί και αποχωρήσει -μιλάω για το υποθετικό σενάριο- φεύγουν από το τραπέζι οι λόγοι που επέβαλαν την εφαρμογή των δημοσιονομικών παρεμβάσεων το 2019 και το 2020», ανέφερε ο Νίκος Παππάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κουβέντα για το χρέος, αυτήν τη στιγμή, αποσυνδέεται από το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων λιτότητας. Αυτός ήταν ο κίνδυνος τον οποίο βιώναμε, δηλαδή, να έρχεται το ΔΝΤ, ο υπέρμαχος της αναδιάρθρωσης του χρέους και να λέει “αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά χρειάζεται παραπάνω λιτότητα”. Μάλιστα, ζήταγε λιτότητα τέτοια που θα ακύρωνε και οποιαδήποτε ευεργετική επίπτωση θα έχει η αναδιάρθρωση του χρέους».
Σχετικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα, το κυβερνητικό στέλεχος είπε πως «το κρίσιμο είναι ότι μιλάμε για παρεμβάσεις που αφορούν το 2019 και το 2020 και θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, όλοι οι αντισυμβαλλόμενοι στη διαπραγμάτευση παραδέχονται ότι οι στόχοι του προγράμματος πιάνονται».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι κάνουν νέες business με τα ακίνητα. Όλα τα ονόματα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιμίλιος Λιάτσος: Στο σφυρί η πολυτελής έπαυλη του για χρέη σε τράπεζες και Δημόσιο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στοκχόλμη: Ομολόγησε o τρομοκράτης της – Τι λέει ο δικηγόρος του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Villa Roc Fleuri: Η βίλα του «Τζέιμς Μποντ» πωλείται για 23,5 εκατ. ευρώ
- Νέους ενεργειακούς σχεδιασμούς στην Ευρώπη οδηγεί η Γερμανία: Τι αλλάζει
- Εθνική Τράπεζα: Υπέρβαση προσδοκιών και αναβαθμισμένοι στόχοι τιμών
- Χρίστος Δήμας στο mononews: Ο ΒΟΑΚ είναι ένα έργο που η γενιά μας θα περηφανεύεται γιατί θα το αφήσει παρακαταθήκη
