ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για το πλαίσιο της κρατικής αρωγής στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες κυρίως στη Θεσσαλία μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι πολίτες είναι σε δύσκολη θέση, γι αυτό είναι η πολιτεία δίπλα τους. Παράλληλα σημείωσε ότι η τωρινή καταστροφή είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός.
Κάνοντας αναφορά στις αποζημιώσεις, τόνισε πως το μέτρο της κυβέρνησης αφορά και τη δεύτερη κατοικία.
Όπως είπε, η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες έχει ήδη ανοίξει για τις περιοχές και τους νομούς της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας και μέχρι την Τετάρτη θα έχει ανοίξει για τις υπόλοιπες περιοχές.
Η πλατφόρμα, όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, θα παραμείνει ανοιχτή για πολλές εβδομάδες.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σε ορισμένα χωριά, τα οποία έχουν πλημμυρίσει ολικώς, δεν θα χρειαστεί αίτηση στην πλατφόρμα για την οικοσκευή, καθώς θα γίνει αυτόματα.
Στα συγκεκριμένα χωριά δεν θα γίνει αυτοψία.
Διαβάστε επίσης:
Έως 3 μήνες οι αναστολές συμβάσεων σε πληγείσες επιχειρήσεις
Το 50% προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων σε προπληρωμένες κάρτες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανάλυση: Τι σημαίνει για το Χρηματιστήριο η αναβάθμιση από FTSE – Τζίρος στα ύψη, 29 εισηγμένες σε watch list
- Μύκονος: Από τον βράχο του Cavo Paradiso, στα… σαλόνια του μπάσκετ! Δακτυλίδης και Αγγελετάκης συνεχίζουν να διαπρέπουν
- Ά. Γεωργιάδης: «Η Κλινική Επιζώντων Καρκίνου είναι από τα ωραιότερα πράγματα στη θητεία μου» – Η πρωτοβουλία και η εξομολόγηση
- Levante Trains: Η εταιρεία, που σπάει το μονοπώλιο της Hellenic Train και ανοίγει τον δρόμο για νέες επενδύσεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο
