ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η προστασία των ελληνικών νοικοκυριών απέναντι από αθέμιτες πρακτικές κερδοσκόπων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.
Στην κατεύθυνση αυτή διενεργούνται έλεγχοι στην αγορά, από τους οποίους έχουν διαπιστωθεί 1.300 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 5 εκατ. ευρώ.
«Χθες επιβάλαμε 940.000 ευρώ πρόστιμα σε πέντε μεγάλες αλυσίδες για παραπλανητικές εκπτώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι εξαιτίας των κακών καιρικών φαινομένων έχουν πληγεί καλλιέργειες, γεγονός που προκαλεί αύξηση των τιμών στα προϊόντα, με ενδεικτικό παράδειγμα το λάδι.
Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα η τιμή του λαδιού στους παραγωγούς φτάνει τα 8,7 το λίτρο ωστόσο ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί η τιμή στην οποία θα πωλείται στους καταναλωτές.
Τέλος, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «όποιος προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει και να βγάλει κέρδος μεγαλύτερο από αυτό που είχε στην πληθωριστική κρίση θα το πληρώσει πολύ ακριβά».
Διαβάστε επίσης:
Θεόδωρος Σκυλακάκης: Δέσμη μέτρων για ευάλωτα νοικοκυριά, ρευματοκλοπές, στρατηγικούς κακοπληρωτές
Πώς θα γίνει η ταχύτερη απονομή των συντάξεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Τι βλέπει το Millennium και βγήκε short – Τα σίγουρα στοιχήματα που πήρε σε Metlen και Motor Oil
- Μεγάλου (Πειραιώς): Το ιστορικό ρεκόρ χορηγήσεων, το σχέδιο για το μέρισμα και η Εθνική Ασφαλιστική
- Σκλαβενίτης: Ανοίγει μεγάλο σούπερ μάρκετ σε κτίριο που ανήκει στον Mr Βίκος
- Προοδευτική: Στα δικαστήρια η μάχη των μετόχων για την αλλαγή Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.