ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων της από το 2020 προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας, λίγο πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή που απογοήτευσαν, την ώρα που η οικονομία αντιμετωπίζει νέους κινδύνους από τους τριγμούς στον κολοσσό των ακινήτων Country Garden.
Ειδικότερα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το επιτόκιο των μονοετών δανείων της (ή μεσοπρόθεσμης διευκόλυνσης δανεισμού) κατά 15 μονάδες βάσης στο 2,5%, στη δεύτερη μείωση που κάνει από τον Ιούνιο.
Σημειώνεται ότι 14 στους 15 αναλυτές που είχαν ερωτηθεί σε έρευνα του Bloomberg περίμεναν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρούσε τα επιτόκια αμετάβλητα.
Παράλληλα, μειώθηκε επίσης κατά 10 μονάδες βάσης και ένα βραχυπρόθεσμο επιτόκιο.
Διαβάστε επίσης
Αργεντινή: Δολαριοποίηση προτείνει ο νικητής-έκπληξη των προκριματικών εκλογών, Χαβιέρ Μίλεϊ
Ρωσία: Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας μετά τη βουτιά για το ρούβλι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΗΕ: Ανανέωσε την αποστολή της UNSMIL στη Λιβύη – Αποχή της Ελλάδας και της Ρωσίας από τη ψηφοφορία
- ΗΠΑ: Απορρίφθηκε ξανά το αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ να μην καταμετρηθούν 20.000 επιστολικές ψήφοι στην Καλιφόρνια
- Big Tech: Δεσμεύσεις άνω των 3 τρισ. δολαρίων στην κούρσα για την AI
- Wall Street: Intel και Amazon βούλιαξαν τον Nasdaq στο -2,8%, στη χειρότερη ημέρα από τον Ιούνιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.