ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα ότι οι συμφωνίες που επιτρέπουν τις ασφαλείς εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων στη Μαύρη Θάλασσα από τα λιμάνια της Ουκρανίας και διευκολύνουν τις εξαγωγές από τη Ρωσία “είναι ζωτικής σημασίας” για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.
“Ο γενικός γραμματέας και η ομάδα του παραμένουν πλήρως προσηλωμένοι στην οικοδόμηση με βάση την πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί και είναι σε συνεχή επαφή με έναν ευρύ κύκλο ενδιαφερομένων σχετικά με το θέμα αυτό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ στους δημοσιογράφους.
“Ο γενικός γραμματέας καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να δώσουν προτεραιότητα στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια”, δήλωσε ο Χακ. Η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά πρόκειται να λήξει στις 17 Ιουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Στις 12 Ιουλίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Apple: Αυξήσεις τιμών στα προϊόντα της προανήγγειλε ο Τιμ Κουκ λόγω του υψηλού κόστους για chip μνήμης
- Austriacard: Ο Νικόλαος Λύκος αποδέχθηκε τη δημόσια πρόταση της Dai Nippon Printing για 27,1 εκατ. μετοχές
- Λέιν (EKT): Η οικονομία της ευρωζώνης μπορεί πλέον να είναι σε θέση να αντέξει ελαφρώς υψηλότερα επιτόκια
- Ισραήλ σε ΗΠΑ: «Δεν φεύγουμε από τον Λίβανο» λέει και δίνει νέο χάρτη με την επέκταση των επιχειρήσεών του
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.