• Πολιτική

    Στις 12 Ιουλίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης- Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Κυριάκος Μητσοτάκης- Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    «Κλείδωσε» και επίσημα για τις 12 Ιουλίου το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

    To ραντεβού αναμένεται να γίνει  περίπου στις 12 το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

    Τον κ. Μητσοτάκη αναμένεται να συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ κατά πάσα πιθανότητα στο πλευρό του θα βρίσκεται και η διπλωματική σύμβουλος το,  Άννα Μαρία Μπούρα.

    Τις αμέσως επόμενες ώρες θα γίνει γνωστή η ακριβής σύνθεση. Αν η συνάντηση πάει καλά, ενδέχεται να ξεκινήσουν και οι διερευνητικές επαφές σε εύλογο χρονικό διάστημα.

    Από πλευράς Τουρκίας, μαζί με τον Ερντογάν θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος Τύπου Τσαγατάι Κιλίτς, στενός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, και ενδεχομένως ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, αν η σύνθεση είναι «τρεις συν τρεις», και στην ελληνική πλευρά βρίσκεται η κ. Μπούρα.

    Και στις δύο πλευρές υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από την βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και την ανταπόκριση της Ελλάδας σε αυτούς.

    Διαβάστε επίσης

    ΝΑΤΟ: Έντονη κινητικότητα για την άρση του τουρκικού βέτο για την Σουηδία

    Ερντογάν: Η Τουρκία θα λάβει την καλύτερη απόφαση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

    Τουρκία: Φοροεπιδρομή Ερντογάν μετά τις εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ