ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εισηγμένη στο Nasdaq, ελληνόκτητη εταιρεία Performance Shipping, της Αλίκης Παληού και του Ανδρέα Μιχαλόπουλου, υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την ST Shipping & Transport για ένα δεξαμενόπλοιο LR2 aframax.
Η Performance Shipping γνωστοποίησε ότι το πλοίο,P. Aliki, που είναι ναυπήγησης 2010, χωρητικότητας 105.304 dwt, ναυλώθηκε μέσω θυγατρικής της που της ανήκει εξ ολοκλήρου.
Το πλοίο εντάχθηκε στον στόλο της εταιρείας στα τέλη Αυγούστου 2022. Κατά την αγορά από την ST Shipping, το πλοίο μετονομάστηκε σε “Π. Αλίκη” από την προηγούμενη ονομασία του, που ήταν Alpine Amalia.
Ο ναύλος συμφωνήθηκε σε 45.000 δολάρια την ημέρα για περίοδο τουλάχιστον τεσσάρων μηνών έως το πολύ πεντέμισι μηνών κατά την επιλογή του ναυλωτή.
Η ναύλωση ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου και αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα τουλάχιστον 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων έως 7,5 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με τη διάρκεια της ναύλωσης, εξαιρουμένων τυχόν πρόσθετων εσόδων που ενδέχεται να προκύψουν από την πρόβλεψη μεριδίου κέρδους.
«Αυτή η σύμβαση ξεκίνησε αμέσως μετά τη λήξη της προηγούμενης συμφωνίας ναύλωσης με την Trafigura Maritime Logistics με ακαθάριστη ημερήσια τιμή ναύλωσης 45.000 δολάρια», δήλωσε ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Performance Shipping.
Πρόσθεσε ότι το νέο συμβόλαιο αύξησε το ανεκτέλεστο ποσό εσόδων της εταιρείας σε όλο τον στόλο σε περίπου 54 εκατομμύρια δολάρια, με βάση την ελάχιστη διάρκεια κάθε ναύλωσης.
«Αυτή η σύμβαση αντικατοπτρίζει τις σταθερές σχέσεις μας με αξιόπιστους και αξιόπιστους αντισυμβαλλομένους, όπως η ST Shipping & Transport, η οποία σήμερα απασχολεί τρία από τα δεξαμενόπλοιά μας», κατέληξε ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος.
Διαβάστε επίσης
Έλληνες εφοπλιστές: Ποιοι επενδύουν σε νέα πλοία – Στο επίκεντρο τα τάνκερ
Castor Maritime-Performance Shipping: Kαμπανάκι από το αμερικανικό χρηματιστήριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΕΝ ΗΠΑ: Θα αναπληρώσουμε κάθε βαρέλι πετρελαίου που θα αποδεσμεύσουν από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου
- Κοινωνία της Πληροφορίας: Στο 70% της υλοποίησης το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ
- Θεόνη: Μέτοχος στρέφεται δικαστικά κατά αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης
- Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο: Και λίγο από ΔΕΗ οι σημερινές πωλήσεις, ενόψει αύξησης κεφαλαίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.