ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Performance Shipping (Αλίκη Παληού και Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Έσοδα $33,8 εκατ. και κέρδη $10.2 εκατ. για το α’ τρίμηνο
Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping, της Αλίκης Παληού και του Ανδρέα Μιχαλόπουλου ανέφερε τριμηνιαία κέρδη 15,7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ είχε καθαρή ζημία 2,08 εκατομμύρια δολάρια τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.
Τα κέρδη προήλθαν από ένα άλμα 245% στα έσοδα, τα οποία εκτινάχθηκαν στα 29,5 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου, από 8,57 εκατομμύρια δολάρια που ήταν την ίδια περίοδο του 2022, που τροφοδοτήθηκε από την αύξηση των ναύλων.
«Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς δεξαμενόπλοιων παρέμειναν ισχυρά, υποστηριζόμενα από τις συνεχιζόμενες αλλαγές στα εμπορικά πρότυπα που προκύπτουν από τις κυρώσεις στις εξαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου, ωφελώντας έτσι τα ταξίδια με δεξαμενόπλοια μεγαλύτερης διάρκειας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Μιχαλόπουλος και πρόσθεσε:
«Η βελτιωμένη ζήτηση τονομιλίων, σε συνδυασμό με την περιορισμένη αύξηση της προσφοράς και την ανάκαμψη της ζήτησης από την Κίνα, δημιούργησαν ένα σταθερό περιβάλλον ναύλωσης δεξαμενόπλοιων».
Τα έσοδα TCE ήταν σχεδόν 41.200 δολάρια ανά ημέρα και ανά πλοίο, από 12.400 δολάρια το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Η εταιρεία διαθέτει εννέα δεξαμενόπλοια αργού aframax και μεταφορείς προϊόντων LR2, με ένα LR2.
Πέντε από τα δεξαμενόπλοια είναι κλειδωμένα σε χρονοναύλωση με τιμές που κυμαίνονται από 23.000 δολάρια έως 45.000 δολάρια την ημέρα, δίνοντας στην εταιρεία ένα ανεκτέλεστο συμβόλαιο 54 εκατ. δολαρίων.
Διαβάστε επίσης:
Λέων Πατίτσας: Πούλησε πλοίο στα $39,5 εκατ.
ONEX Shipyards: Διευρύνεται η συνεργασία της με την Fincantieri S.p.A
Τραυλού-Φαφαλιός-Πατέρας: Προβληματισμός για την έλλειψη ναυτικών
──────────────────
Εκλογές 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρινάκης για εμπρησμούς στα σπίτια στελεχών ΝΔ: «Είναι δολοφονικές – Όποιος βάζει γκαζάκια αποδέχεται ότι μπορεί να σκοτώσει»
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Τράπεζα Κύπρου, Viohalco, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΧΑ, ΕΧΑΕ και Premia
- Bitcoin: Σε χαμηλό 21 μηνών λόγω φόβων για αύξηση επιτοκίων από την Fed
- Η μάχη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων περνά στην πολιτική: Τι σημαίνει η εποχή Μπέρναμ για το δωρεάν αθλητικό θέαμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.