ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση, για 17η φορά στο διάστημα του τελευταίου χρόνου, απέρριψε σήμερα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της Ελιζαμπέτ Μπορν την οποία κατέθεσε η αριστερή αντιπολίτευση, με αφορμή το συνταξιοδοτικό.
Υπέρ της μομφής τάχθηκε επίσης το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, όχι όμως και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, με αποτέλεσμα η πρόταση να λάβει 239 ψήφους έναντι 289 που απαιτούνταν για να εγκριθεί.
Η Γαλλίδα πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της για την απόρριψη, ενώ χθες Κυριακή είχε δηλώσει πως «ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα τμήμα της αντιπολίτευσης μας αποδεικνύει πως δεν υπάρχει εναλλακτική πλειοψηφία». Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η βουλευτής της Αριστεράς Κλεμαντίν Οτέν δηλωσε πως στόχος της πρότασης μομφής ήταν η αποδοκιμασία και η έκφραση της οργής κατά της κυβέρνησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Σουηδία: Εκδίδει στην Τουρκία υποστηρικτή του PKK
Microsoft: H αμερικανική FTC θα κινηθεί κατά της εξαγοράς της Blizzard, λέει το CNBC
Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 21,7 μονάδων για τη ΝΔ – «Βλέπει» επτακομματική βουλή
──────────────────
Εκλογές 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έως 20 χρόνια κάθειρξη ζητά η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης για τον Ιμάμογλου, για πολιτική κατασκοπεία
- Λύκειο Αριστοτέλη – Η φιλοσοφία συναντά την τεχνολογία για την εμπειρία των επισκεπτών
- Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα εν όψει νέων οικονομικών αποτελεσμάτων
- Axios: Κατέρρευσαν οι προγραμματισμένες για την Παρασκευή συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.