• Business

    Η οικογένεια Λαβίδα «μπαίνει» στις αστικές συγκοινωνίες

    Τηλέμαχος Λαβίδας, Lavipharm

    Τηλέμαχος Λαβίδας, Lavipharm-Μέλος ΔΣ Lavisoft


    Την είσοδο της στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες κάνει η οικογένεια Λαβίδα, καθώς μέσω της Lavisoft που είναι θυγατρική του κύριου επιχειρηματικού πόλου της Lavipharm, ανέλαβε έργο που αφορά στην ψηφιακή κάρτα εργασίας για τους εργαζομένους της Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.).

    Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία που δραστηριοποιείται για περισσότερες από τρεις δεκαετίες στον κλάδο της πληροφορικής, ανέλαβε για τον λογαριασμό της ΣΤΑΣΥ τη σύνδεση των ψηφιακών καρτών εργαζομένων με το σύστημα της ΕΡΓΑΝΗ για να καταγράφονται αυτόματα οι ώρες εργασίας.

    Πρόκειται για ένα έργο που αφορά τουλάχιστον 2.500 εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες δηλαδή το Μετρό Αθήνας, το Τραμ και τον ΗΣΑΠ, και μέσω αυτού αναμένεται να εξοικονομηθεί χρόνος, καθώς και να υπάρξει καλύτερη αξιολόγηση και έλεγχος των εργαζομένων από τα αντίστοιχα τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ στο mononews.

    Προσθέτουν, δε, ότι το μέτρο της ψηφιακής κάρτας έχει ήδη υιοθετηθεί από τις αρχές Μαΐου, το οποίο είχε ανακοινώσει ο υπουργός εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στα τέλη Μαρτίου μιλώντας για ψηφιακή κάρτα εργασίας σε δώδεκα ΔΕΚΟ του κλάδου των μεταφορών.

    Το νέο σύστημα της Lavisoft θα επεξεργάζεται δεδομένα από τους ωρομετρητές, που έχουν εγκατασταθεί στο διοικητικό κτίριο της ΣΤΑΣΥ στο Κέντρο της Αθήνας, σε συγκεκριμένους σταθμούς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός), στα αμαξοστάσια και τις επισκευαστικές ζώνες.

    Ποιο είναι το νέο σύστημα της Lavisoft

    Το νέο σύστημα που εγκατέστησε η Lavisoft ανήκει στην κατηγορία των εφαρμογών HR Master. Πρόκειται για το Time Master, το οποίο συνεργάζεται με τους ωρομετρητές, δηλαδή τα Time Attendance Terminals.

    Το Time Master θα λαμβάνει δεδομένα από τα «κτυπήματα» των καρτών που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι για να δηλώσουν την εκκίνηση και τη λήξη του ωραρίου τους. Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα επεξεργάζονται, θα εκδίδονται οι απαραίτητες καταστάσεις, και θα δημιουργούνται τα αρχεία για την ενημέρωση των προγραμμάτων μισθοδοσίας.

    Με το σύστημα αυτό παρέχεται πλέον η αυτόνομη λειτουργία για τη διαχείριση των παρουσιών του προσωπικού. Επίσης, λειτουργεί και ως συμπλήρωμα για τη μισθοδοσία βοηθώντας στην ολοκλήρωση της μηχανογραφικής κάλυψης του Γραφείου Προσωπικού της ΣΤΑΣΥ.

    Ποια είναι η Lavisoft

    H Lavisoft μετράει περισσότερα από τριάντα χρόνια λειτουργίας σε Ελλάδα και Κύπρο και είναι ο βραχίονας του κραταιού ομίλου της Lavipharm, συμφερόντων της οικογένειας Λαβίδα, στον τομέα της πληροφορικής.

    Στο Διοικητικό της Συμβούλιο συμμετέχουν ως μέλη τα αδέρφια Τηλέμαχος και  Μαρία-Έλλη (Μαρίλη) Λαβίδα, ενώ χρέη προέδρου εκτελεί η μητέρα τους Λουκία. Η εταιρεία έχει πενταμελές διοικητικό συμβούλιο, που συμπληρώνεται από τον Γεώργιο Λάμπρου (Αντιπρόεδρος) και τον Ανδρέα Φραντζέσκο (Μέλος), και η θητεία του πρέπει να ανανεωθεί στα τέλη του ερχόμενου μήνα.

    Σημειώνεται ότι βάσει του τελευταίου δημοσιευμένου ισολογισμού, που αφορά τη χρήση του 2021 ο κύκλος εργασιών της Lavisoft, που ιδρύθηκε το 1989 και έχει την έδρα του στην Παιανία, ανήλθε στα 520 χιλιάδες ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 252 χιλιάδες ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί πως όσον αφορά τα EBITDA η εταιρεία έχει πετύχει εντός ενός έτους σημαντικό turn-around καθώς το 2020 είχε καταγράψει ζημίες 120 χιλιάδων ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Lavipharm: Με 33% Έλληνες και ξένοι θεσμικοί στην μετοχή

    Lavipharm: Στα 3,6 εκατ. ευρώ η αξία του προωθούμενου προγράμματος δωρεάν μετοχών και Stock Option σε στελέχη

    Lavipharm: Αύξηση ΕΒΙΤDA κατά 34% στο πρώτο τρίμηνο του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ