ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απάντηση στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) (που ονομάζεται Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ) σχετικά με τα στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας δίνει η ΔΥΠΑ.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνονται τα εξής:
«Αυτονόητα, η διοίκηση της ΔΥΠΑ διαθέτει άμεση πρόσβαση και σε πραγματικό χρόνο στο μητρώο ανέργων. Είναι λυπηρό να μην το γνωρίζουν αυτό οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων.
Τα στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας, που ανακοινώθηκαν χθες, αντλήθηκαν απευθείας από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ, ενώ τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη σύγκριση με προηγούμενα έτη προήλθαν απευθείας από τη Στατιστική Υπηρεσία της ΔΥΠΑ.
Συνεπώς, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν όχι απλά δεν είναι “fake”, αλλά στην πραγματικότητα πιο “real” δεν γίνεται (και με την έννοια του αληθινού, αλλά και με την έννοια του πραγματικού χρόνου).
Κατανοούμε ότι η συνεχής μείωση της ανεργίας από 17,6%, τον Ιούλιο 2019, στο 10,9%, τον Μάρτιο 2023, ενοχλεί κάποιους, (εκτός και αν αμφισβητούν και την ΕΛΣΤΑΤ), καθώς δεν εξυπηρετεί το αφήγημά τους και τη μικροπολιτική τακτική, που ακολουθούν πιστά. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους.
Ωστόσο, θα ήταν καλύτερα να μην παραπληροφορούν τους πολίτες και να μην χρησιμοποιούν “πιασάρικους” και αποπροσανατολιστικούς όρους, όπως το “fake”, γιατί ενδέχεται να τους γυρίσει “boomerang”.
Όσον αφορά στα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει κάθε μήνα η Στατιστική Υπηρεσία της ΔΥΠΑ, τα στοιχεία του Απριλίου θα δημοσιευθούν στις 19 Μαΐου, σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα.
Τέλος, ανακοινώνουμε ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων σήμερα, Τρίτη 16 Μαΐου 2023 και ώρα 14:25, ανέρχεται σε 858.321, μειωμένος κατά 1.305 σε σχέση με χθες, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία».
Διαβάστε επίσης
Β. Κικίλιας: Ρεκόρ προσλήψεων στα ξενοδοχεία σε σχέση με το 2019
Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το τρίτο αίτημα πληρωμής ύψους 1,72 δισ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Space Hellas: Ανεβάζει τζίρο και κέρδη, αλλά «καίει» ταμείο – Τα έργα που έρχονται
- Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες στην Κρήτη, ισχυρές βροχές και άνεμοι, φόβοι για πλημμύρες – Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
- Θάνατος Μαζωνάκη: Ο Θεοδωρόπουλος διαχωρίζει τη θέση του από τη Γάκα – «Δεν ήξερα τον Μαζωνάκη, με κάλεσαν στις 16:15 για ΚΑΡΠΑ»
- Έως και 10 χρόνια η ρύθμιση παλαιών χρεών – Ποιοι μπορούν να ενταχθούν σε 120 δόσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.