ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μείωση 8,1% σημείωσε τον Μάρτιο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά και υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, στα 84,6 δισ. δολ. όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Το Φεβρουάριο το έλλειμμα είχε φτάσει τα 92 δισ. δολ. Την περασμένη άνοιξη το έλλειμμα των ΗΠΑ έχει εκτοξευτεί σε ρεκόρ, σκαρφαλώνοντας στα 125,3 δισ. δολ.
Αναλυτικά, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,9% στα 172,7 δισ. δολ. ενώ οι εισαγωγές εμφάνισαν μικρή μείωση 1% στα 257,3 δισ. δολ. τον Μάρτιο.
Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν 0,1% τον Μάρτιο μετά από παρόμοια άνοδο το Φεβρουάριο. Τα αποθέματα στη λιανική ενισχύθηκαν κατά 0,7% μετά από άνοδο 0,3% τον προηγούμενο μήνα.
Διαβάστε επίσης
Κομισιόν: H πρόταση για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πρωθυπουργός Πακιστάν: Οριστικοποιείται η συμφωνία, το επόμενο 24ωρο, για ΗΠΑ και Ιράν
- Πρεμιέρα τη Δευτέρα για το νέο «Ανακαίνιση Κατοικίας» – Επιδότηση έως 300 ευρώ το τετραγωνικό για επιδιορθώσεις στα σπίτια
- Δεξαμενόπλοιο επλήγη από άγνωστο βλήμα σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων ανατολικά του Ομάν
- Ευάγγελος Τουρνάς: Αυτοψία σε περιοχή του Διονύσου για την επιτάχυνση των παρεμβάσεων πρόληψης και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.