• Business

    Volterra: Εξασφαλίζει χρηματοδότηση από το νέο πακέτο 300 εκατ. ευρώ της EBRD για το νέο αιολικό πάρκο της

    Χρήστος Ιωάννου, Πρόεδρος J&P-Άβαξ

    Χρήστος Ιωάννου, Πρόεδρος J&P-Άβαξ


    H Volterra του ομίλου J&P ΑΒΑΞ είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που θα λάβουν τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), μέσω του χρηματοδοτικού πακέτου 300 εκατ. ευρώ που έχει ως στόχο την στήριξη επενδύσεων στην Ελλάδα, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

    Όπως ανακοίνωσε η EBRD στόχος της χρηματοδότησης των 300 εκατ. ευρώ, που ενέκρινε το Διοικητικό της Συμβούλιο, είναι η επένδυση στην παραγωγή ενέργειας ΑΠΕ, στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και στην ενίσχυση της δυναμικότητας των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο να ενισχύσει την αποδοτικότητα, να περιορίσει τις απώλειες και να συμβάλει στην ένταξη των ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα.

    Στην ανακοίνωσή της EBRD γίνεται αναφορά στην επένδυση που πραγματοποιεί η Volterra, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το νέο πακέτο. Πρόκειται για ένα νέο αιολικό πάρκο, συνολικής ισχύς 43MW.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή της EBRD για τα ενεργειακά projects, Harry Boyd – Carpenter: « Το πρόγραμμα της EBRD για τις ΑΠΕ θα καταστήσουν την Ελλάδα πιο ανθεκτική στις προκλήσεις, πιο “πράσινη” και ανταγωνιστική».

    Τα υποψήφια προς χρηματοδότηση έργα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πρέπει να είναι 100% συμβατά με τον σχεδιασμό της EBRD για την πράσινη ενέργεια (EBRD Green Economy Transition). Στόχος της τράπεζας είναι να αυξήσει τις ετήσιες επενδύσεις της στον τομέα της πράσινης ενέργειας κατά 40% μέχρι το 2020.

    Η EBRD άρχισε να επενδύει στην Ελλάδα το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας εν μέσω της κρίσης χρέους. Μέχρι στιγμής έχει επενδύσει περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ σε 17 έργα στον οικονομικό κλάδο, αλλά και στους κλάδους της ενέργειας, των υποδομών και των αγροτικών επιχειρήσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανδρέας Μαρτίνος: Big «hit» με 2 νέα δεξαμενόπλοια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκαταλείπει τα σχέδια για IPO στη Νέα Υόρκη η Quintana Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Motor Oil: Η IBG προβλέπει αύξηση στα κέρδη κατά 46,5%



    ΣΧΟΛΙΑ