ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με απώλειες 3% κινείται η μετοχή της Tesla στη μετασυνεδριακή διαδικασία στη Wall Street, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε σημαντική πτώση στα κέρδη της στο πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με πέρσι.
Ειδικότερα, η Tesla ανακοίνωσε κέρδη 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 73 σεντς ανά μετοχή, το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 95 σεντς ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 85 σεντς ανά μετοχή.
Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 24% στα 23,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν πως η Tesla θα αναφέρει προσαρμοσμένα κέρδη 85 σεντς ανά μετοχή από πωλήσεις 23,60 δισ. δολαρίων.
Τα περιθώρια EBITDA μειώθηκαν στο 18,3%, από σχεδόν 27% το προηγούμενο τρίμηνο.
Τα έσοδα από την αυτοκινητοβιομηχανία, το βασικό τμήμα της Tesla, έφθασαν τα 19,96 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο, αυξημένα κατά 18% από πέρυσι.
«Παρόλο που εφαρμόσαμε μειώσεις τιμών σε πολλά μοντέλα οχημάτων σε διάφορες περιοχές το πρώτο τρίμηνο, τα λειτουργικά μας περιθώρια μειώθηκαν με διαχειρίσιμο ρυθμό», ανέφερε σε επιστολή της η Tesla.
«Αναμένουμε συνεχή μείωση του κόστους των οχημάτων μας, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης απόδοσης παραγωγής στα νεότερα εργοστάσιά μας και χαμηλότερο κόστος logistics», πρόσθεσε.
Η Tesla αποκάλυψε έναν νέο γύρο μειώσεων τιμών των μοντέλων της στις ΗΠΑ νωρίτερα την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να τονώσει τη ζήτηση εν μέσω ανησυχιών για αποδυνάμωση της οικονομίας.
Τα έσοδα της Tesla Energy αυξήθηκαν στα 1,53 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 148% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας της Tesla αυξήθηκε σε 3,9 GWh, ή κατά 360% σύμφωνα με την εταιρεία.
Τον Ιανουάριο, η Tesla ανέφερε λειτουργικά περιθώρια 16% για το τέταρτο τρίμηνο και 16,8% για όλο το 2022. Τα περιθώρια του πρώτου τριμήνου του 2022 ήταν «πάνω από 19%,» είπε η Tesla τον περασμένο Απρίλιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φρίντριχ Μερτς: Δασμοί 30% από τις ΗΠΑ θα πλήξουν «στον πυρήνα» τη γερμανική βιομηχανία
- Warner Bros: Ο Superman εγκαινιάζει τη νέα εποχή ταινιών της DC με 122 εκ. δολαρίων στο άνοιγμα σε ΗΠΑ και Καναδά
- Στο Πεκίνο ο Λαβρόφ: Συζητήσεις με τον Γουάνγκ Γι για τις ΗΠΑ και το ουκρανικό
- Βρετανία: Συντριβή μικρού αεροπλάνου στο Έσσεξ
