ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο κόκκινο ξεκίνησε τη χρηματιστηριακή εβδομάδα η Wall Street, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις γεωπολιτικές εξελίξεις, με τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας αλλά και το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ να επηρεάζουν το κλίμα.
Ο Dow Jones υποχώρησε κάτω από τις 21.000 μονάδες, στις 20954,34 (-0,24%). Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,33% ενώ ο Nasdaq είχε απώλειες 0,37%.
Mε απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα και οι ευρωπαϊκές αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,52%, ο γερμανικός DAX έχασε 0,57%, o βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,33% και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,46%.
Στην περιφέρεια, με απώλειες 0,55% και 1,09% έκλεισαν ο πορτογαλικός PSI 20 και ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ οριακά ανοδικά έκλεισε ο ισπανικός IBEX 35.
Οι τραπεζικές μετοχές δέχτηκαν και σήμερα πιέσεις, με τη Deutsche Bank να υποχωρεί σχεδόν κατά 8%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μέρκελ: Θέλουμε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, διαφορετικά μπορεί να κολλήσουμε
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρ. Πειραιώς: Επιμένουν οι φήμες ότι «κλείδωσε» ο νέος CEO
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Jumbo: Καταβολή προμερίσματος 0,18 ευρώ ανά μετοχή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στις 25/2 των εργαζομένων σε εστίαση, τουρισμό
- Ισραήλ: Ο ΥΠΕΞ Σάαρ θα παραστεί στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης του Τραμπ την Πέμπτη
- Επίσκεψη Ν. Δένδια αύριο στην Καστοριά και το 15ο Σύνταγμα Πεζικού
- Σορός άνδρα βρέθηκε σε παραλία της Λακωνίας – Εξετάζεται αν πρόκειται για τον αγνοούμενο ψαρά από το Γύθειο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.