ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ουκρανία επιμένει στην «απόσυρση» των ρωσικών δυνάμεων από το έδαφός της, δήλωσε υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος λίγο πριν από την άφιξη στη Ρωσία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.
«Φόρμουλα για την επιτυχία της εφαρμογής του κινεζικού ‘ειρηνευτικού σχεδίου’. Η πρώτη και βασική αρχή είναι η παράδοση ή η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων κατοχής από το ουκρανικό έδαφος» προκειμένου «να αποκατασταθεί η κυριαρχία» και «η εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας, έγραψε στο Twitter ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Ολέξι Ντανίλοφ.
Η Κίνα παρουσίασε στα τέλη Φεβρουαρίου ένα έγγραφο 12 θέσεων για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στο οποίο ζητεί από τη Μόσχα και το Κίεβο να «σταματήσουν τις εχθροπραξίες» και να διεξάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες.
Ωστόσο, αντίθετα με τα όσα ζητούν η Ουκρανία και η Δύση, δεν αναφέρεται στην απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, προτείνοντας να τερματιστούν οι «μονομερείς» κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.
Το Κίεβο αντιμετωπίζει με κάποια ανησυχία την άφιξη σήμερα του Σι στη Μόσχα, καθώς φοβάται ότι το Πεκίνο, στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας, ενδέχεται κάποια στιγμή να αποφασίσει να της προσφέρει όπλα.
Διαβάστε επίσης:
Ερντογάν για εκλογές: Mην δώσετε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να αναλάβει τα ηνία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στις άγονες και προβληματικές περιοχές εντάσσεται το Κέντρο Υγείας Σφακίων
- Φρίντριχ Μερτς: Υπάρχει μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
- Ινδία: Κατηγορεί το Πακιστάν πως παραβίασε την εκεχειρία – Νέες εκρήξεις στο ινδικό Κασμίρ
- Τελεσίγραφο Ευρώπης και ΗΠΑ στη Ρωσία: Δεχθείτε την εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία ή έρχονται νέες κυρώσεις
