ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γκουτέρες: Ισχυρές δυνάμεις υπονομεύουν τη διεθνή συνεργασία, αλλά ο ΟΗΕ συνεχίζει να προχωρά μπροστά
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε σήμερα τη δέσμευσή του στη λεγόμενη Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επιτρέπει τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια, με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες να διαβεβαιώνει πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει σε ισχύ.
«Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και τη συνέχιση της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε ύστερα από τις συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της ρωσικής κυβέρνησης και του ΟΗΕ στη Γενεύη.
Η Μόσχα τάσσεται υπέρ της ανανέωσης της συμφωνίας, αλλά αυτήν τη φορά μόνο για 60 ημέρες, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν. Η συμφωνία, που ανανεώθηκε για 120 ημέρες τον Νοέμβριο, ισχύει μέχρι τις 18 Μαρτίου.
Διαβάστε επίσης
Ντόναχιου: Οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι σε καλή κατάσταση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διαμαντοπούλου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ–ΝΔ – Επίθεση σε Δούκα
- Πρίγκιπας Χάρι κατά Τραμπ: Αλήθεια και σεβασμό” στους ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες που πολέμησαν στον Αφγανιστάν
- Χακάν Φιντάν: Να παραταθεί η εκεχειρία όσο μεταφέρονται κρατουμένοι του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ
- Χούλιο Ιγκλέσιας: Στο αρχείο της Δικαιοσύνης οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση