ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Κίνα ανέκαθεν διατηρούσε επικοινωνία με όλες τις πλευρές στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Η Μάο Νινγκ απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα έβλεπε θετικά την περίπτωση συνομιλιών με την Κίνα.
Σε άλλη ερώτηση που αφορούσε τη δήλωση του Ζελένσκι ότι σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, η Μάο είπε ότι «η θέση της Κίνας στην κρίση της Ουκρανίας είναι σταθερή και πολύ ξεκάθαρη».
«Το βασικό είναι να ζητάμε ειρήνη και να προωθούμε τον διάλογο και μια πολιτική λύση στην κρίση. Ανέκαθεν διατηρούσαμε επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες πλευρές, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας», δήλωσε η Μάο.
Ο Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Σι αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση.
Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί το Πεκίνο για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Μόσχα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς ο Αριστοτέλης Ωνάσης έσωσε τη ναυπηγική βιομηχανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
- IRIS: Το ελληνικό success story στις άμεσες μεταφορές – Συναλλαγές +88%, απάτη -50%
- Intertrade-Softex: «Πράσινο φως» για την ενδιάμεση χρηματοδότηση – Ένα βήμα πιο κοντά η εμβληματική επένδυση
- 28η Οκτωβρίου 1940 – 28η Οκτωβρίου 2025: Το «Όχι» 85 χρόνια μετά