ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι της Πάτρας για το Πεντίκ (Pendik) στην Κωνσταντινούπολη, μία ακόμα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.
Η αποστολή της νέας ανθρωπιστικής βοήθειας που περιλαμβάνει 4 εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης όγκου 50 τόνων τα οποία έχουν ζητήσει, κατά προτεραιότητα, οι τουρκικές αρχές, είναι σε εξέλιξη, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Τα είδη συγκεντρώθηκαν από δήμους όλης της Ελλάδας και το «Όλοι μαζί μπορούμε» και η μεταφορά τους στο λιμάνι της Πάτρας οργανώθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών.
Στην τελετή παραβρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, που έχει την ευθύνη συντονισμού όλων των ενεργειών οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άννα Βίσση: Αποθεώθηκε από μια λαοθάλασσα θαυμαστών στο ΟΑΚΑ – «Έχω άγχος, εσείς δεν θα είχατε;»
- ΗΠΑ: Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω ασυνήθιστης για την εποχή κακοκαιρίας στα βορειοανατολικά
- ΟΗΕ: Πρώτη συνάντηση ΥΠΕΞ Ρωσίας-Γερμανίας από το 2022 – Συνομιλίες Λαβρόφ-Βάντεφουλ
- Aramco: Σχεδιάζει μονάδα φυσικού αερίου με πιθανή αποτίμηση άνω των $100 δισ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.