ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Genco: Η διοίκηση επαναλαμβάνει την αντιπρόταση της για εξαγορά της Diana Shipping – Αναφέρει ότι υποτιμήθηκε η αξία της εταιρείας
Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping Inc., γνωστοποίησε ότι, μέσω μιας θυγατρικής εταιρείας που της ανήκει εξ ολοκλήρου, υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την Cargill International S.A., με έδρα την Γενεύη, για το πλοίο μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου Panamax, m/v Maera.
Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 12.000 δολάρια ανά ημέρα, μείον μια προμήθεια 4,75% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως τις 28 Οκτωβρίου 2023 και με μέγιστο χρονικό διάστημα την 28η Δεκεμβρίου 2023. Η ναύλωση ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα.
Το “Maera” είναι ένα πλοίο ξηρού χύδην φορτίου Panamax 75.403 dwt που κατασκευάστηκε το 2013.
Η απασχόληση του «Maera» αναμένεται να αποφέρει περίπου 3,74 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.
Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 41 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 8 Panamax και 7 Ultramax).
Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει 2 πλοία ξηρού χύδην Ultramax το τέλος Δεκεμβρίου. Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, εξαιρουμένων των 2 πλοίων ξηρού χύδην φορτίου Ultramax που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,8 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένο μέσο όρο ηλικίας 10,21 ετών.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Joshua Volz: Στην Ελλάδα ο άνθρωπος της κυβέρνησης Τραμπ που καθοδηγεί τη προσπάθεια για τον Κάθετο Διάδρομο
- Motor Oil – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Όλα τα σενάρια για την ένταξη τον MSCI
- Οι SEXY μετοχές, τα μυστικά των ΓΕΚ και ΜΟΗ, ποια ειναι τα σημεία και τέρατα που ψάχνει η ΕΚ στην Metlen, τα Μάρμαρα Παυλίδη και η εξαπάτηση, γιατί πανηγυρίζουν στο ΜΜ, τι τρέχει με τον ανασχηματισμό, τα «μυστήρια» της υπουργού Όλγας, και η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου στο My Story
- Ερρίκος Αρώνες: Νέοι συνέταιροι η οικογένεια Βασιλόπουλου, στόχος τα ακίνητα 500 εκατ. και στο βάθος… ανάκτορα Τατοΐου