ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της πόλης της Χερσώνας, η οποία απελευθερώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από τις ουκρανικές δυνάμεις, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Κιρίλο Τιμοσένκο, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας.
Η πόλη είχε μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και τρεχούμενο νερό αφότου την ανακατέλαβαν οι Ουκρανοί, στις 11 Νοεμβρίου.
Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τη Χερσώνα λίγο μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου. Ήταν η μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα που κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους οι Ρώσοι. Η αποχώρησή τους σηματοδότησε μια σημαντική ήττα για τη Μόσχα. Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ωστόσο ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να βομβαρδίζουν τη Χερσώνα από την απέναντι όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης ανέφερε την Παρασκευή ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 35 τραυματίστηκαν τις τελευταίες έξι ημέρες.
Διαβάστε επίσης
Ινδία: Η προεδρία της G20 φέρνει τον Μόντι σε ρόλο διαμεσολαβητή
Κίνα: Δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Βόρεια Κορέα για τη διασφάλιση της ειρήνης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν επηρεάζεται η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης από τα αποτελέσματα του συστήματος AMS για τα συνδεδεμένα καθεστώτα
- «Σκιώδης στόλος»: Κυριαρχεί στα γηρασμένα δεξαμενόπλοια – Ανεπηρέαστος ο «μαύρος χρυσός» παρά τις αμερικανικές κυρώσεις στα ρωσικά πετρέλαια
- Πηγές ΝΔ: Ξετυλίγεται το «πράσινο» κουβάρι του ΟΠΕΚΕΠΕ – Ένα δίκτυο εταιρειών και ΚΥΔ με κομματικές διασυνδέσεις πίσω από τα πρόστιμα
- Μαρινάκης: Κανένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ δεν θα χάσει τη δουλειά του