ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής γνωστοποίησε την έναρξη του Προγράμματος Υποστήριξης Εγκύων και Νέων Γονέων που κατοικούν σε μικρά νησιά της επικράτειας (με πληθυσμό μικρότερο των 3.000 μονίμων κατοίκων). Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη».
Σκοπός του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των ελλείψεων στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κατά την εγκυμοσύνη και την αρχή της γονεϊκότητας σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των νέων οικογενειών και την εξασφάλιση ισότιμης περιγεννητικής φροντίδας για τους υποψήφιους και νέους γονείς μέσω της δωρεάν παροχής, με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας, υπηρεσιών μαιευτικής φροντίδας – συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχιατρικής παρακολούθησης.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
α) έγκυες, λεχωίδες, νέες μητέρες και νέοι πατέρες, β) γυναίκες και άντρες που βρίσκονται σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), γ) άτομα που έχουν βιώσει περιγεννητική απώλεια (αποβολή, ενδομήτριο ή περιγεννητικό θάνατο), και διαμένουν στα παρακάτω νησιά:
Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αγκίστρι, Αμοργός, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αντίπαρος, Αντίπαξοι, Αρκοί, Αστυπάλαια, Γαύδος, Γυαλί, Διαπόντιοι νήσοι, Δονούσα, Ελαφόνησος, Ηρακλειά, Θηρασιά, Θύμαινα, Ιθάκη, Ίος, Κάλαμος, Κάσος, Καστελόριζο, Καστός, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Λειψοί, Μεγανήσι, Νίσυρος, Οινούσσες, Παξοί, Σαμοθράκη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σκύρος, Σύμη, Σχοινούσα, Τήλος, Ύδρα, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά.
Οι κάτοικοι των παραπάνω νησιών μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επικοινωνώντας με τη «Φαιναρέτη» στο τηλέφωνο 2109319054 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00 – 21.00 ή μέσω e-mail στο [email protected].
Διαβάστε επίσης:
Σταϊκούρας για Κιβωτό του Κόσμου: Παίρνουμε πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Boyden: Το brain gain ανώτερων στελεχών στην Ελλάδα, οι νέες απαιτήσεις και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας
- Χρηματιστήριο: Πώς ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ μαζεύουν όλο το χρήμα από τα άλλα blue chips
- Η Safra Sarasin ανοίγει γραφείο στην Αθήνα με επικεφαλής τη Λία Πιτταούλη – Νέο κεφάλαιο στο private banking
- Σε στάση αναμονής η Κ.Ο. της ΝΔ – Νέα μηνύματα Μητσοτάκη για τον ρόλο των βουλευτών και το επιτελικό κράτος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.