ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα πρόκληση από Τουρκία: Τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο. Μόνο σήμερα, Τετάρτη καταγράφηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο 104 παραβιάσεις και 10 παραβάσεις του FIR Αθηνών!
Συνολικά, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν 8 μαχητικά F-16, 2 UAV και 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ATR-72.
Από τις 104 παραβιάσεις οι 12 έγιναν από τα μαχητικά, οι 64 από τα μη επανδρωμένα (UAV) και οι 28 από τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ATR-72.
Σημειώνεται πως μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν υπερπτήση στην Κίναρο. Συγκεκριμένα, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 09:33, πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Διαβάστε επίσης
Λάρισα: Ανατροπή βυτιοφόρου με εύφλεκτο υλικό, κίνδυνος έκρηξης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κύπρος: Σύλληψη υπόπτου για «κατασκοπεία» και «τρομοκρατική δράση»
- Γάζα: 17 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις – Oι 8 στην ουρά της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
- 16 γυναίκες της ναυτιλίας διαχειρίζονται πάνω από 700 πλοία και διαμορφώνουν νέες συνθήκες στο shipping
- Μασούντ Πεζεσκιάν: Θα δώσουμε ακόμη καταστροφικότερη απάντηση αν συνεχιστεί η ισραηλινή εισβολή
