• Business

    Aston Martin: Βουτιά έως 12% για τη μετοχή – Φόβοι ότι η εταιρεία θα χρειαστεί νέα κεφάλαια

    • Bloomberg
    Lawrence Stroll, εκτελεστικός πρόεδρος της Aston Martin

    Lawrence Stroll, εκτελεστικός πρόεδρος της Aston Martin


    Η μετοχή της Aston Martin Lagonda Global Holdings κατέγραψε απώλειες καθώς αναλυτές της Jefferies είπαν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει βιώσιμη λειτουργική δομή και πιθανότατα θα χρειαστεί να αντλήσει επιπλέον κεφάλαια ή να εξασφαλίσει βοήθεια από άλλη αυτοκινητοβιομηχανία.

    Ο τίτλος της αυτοκινητοβιομηχανίας που έγινε διάσημη για τη σχέση της με τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ σημείωσε βουτιά έως και 12%, ενώ από τις αρχές του έτους έχει χάσει τα τρία τέταρτα της αξίας του.

    «Τέσσερα χρόνια από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, η Aston Martin δεν έχει ακόμη επιτύχει τη βιώσιμη λειτουργική δομή που θα οδηγούσε σε μια σταθερή κεφαλαιακή δομή», ανέφεραν την Τρίτη σε σημείωμα οι αναλυτές της Jefferies με επικεφαλής τον Philippe Houchois. «Οι συνθήκες των συναλλαγών ήταν σίγουρα δύσκολες, αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν επίσης θετικά όσον αφορά τη ζήτηση πολυτελών σπορ αυτοκινήτων».

    Η Aston υστερεί σε κλίμακα έναντι των ανταγωνιστών της, όπως η Ferrari και απέχει ακόμα πολύ από το να πετύχει τον σωστό όγκο συναλλαγών και τη μέση τιμή πώλησης που χρειάζεται για να γίνει αυτόνομη επιχείρηση, έγραψαν οι αναλυτές, οι οποίοι μείωσαν την αξιολόγησή τους για την εταιρεία σε «υποαπόδοση».

    Οι υφιστάμενοι επενδυτές «πρέπει είτε να είναι έτοιμοι να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά την επιχείρηση» είτε να ελπίζουν ότι μια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία θα παρέμβει «και θα προσφέρει την κλίμακα που λείπει στην Aston Martin».

    Αν και κάποτε διαφημιζόταν ως αντίπαλος της Ferrari, η Aston έχει υποστεί μια σειρά αποτυχιών από την αρχική δημόσια προσφορά της το 2018. Έχοντας διασωθεί από τον Καναδό δισεκατομμυριούχο Lawrence Stroll, η εταιρεία αγωνίζεται με ένα σχέδιο ανάκαμψης να αυξήσει την παραγωγή και να μειώσει το χρέος.

    Αυτόν τον μήνα, η εταιρεία είπε ότι θα παραδώσει λιγότερα οχήματα από ό,τι αναμενόταν για φέτος λόγω των επίμονων προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Για τα μάτια σας μόνο! Επτά τρόποι για να ντύνεστε, να οδηγείτε, να ταξιδεύετε, όπως ο Τζέιμς Μποντ

    Aston Martin: 100 χρόνια στους αγώνες



    ΣΧΟΛΙΑ