ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κυβέρνηση της Ολλανδίας θα επενδύσει έως 3,5 δισεκ. ευρώ σε στρατιωτικές προμήθειες, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, αλλάζοντας την πολιτική του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Έπειτα από χρόνια μείωσης των δαπανών, οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις θα αγοράσουν από το 2003 ως το 2006 ένα σύστημα ρουκετών πυροβολικού και 10 πυροβόλα χόβιτσερ έναντι έως 1 δισεκ. ευρώ.
Η Ολλανδία θα αγοράσει επίσης ένα κινητό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας έναντι έως 2,5 δισεκ. ευρώ, αναφέρει σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο ο υφυπουργός Άμυνας Κριστόφ φαν ντερ Μάατ.
«Ο πόλεμος στην ευρωπαϊκή ήπειρο υπογραμμίζει την ανάγκη να είμαστε ικανοί να δράσουμε σε όλο το φάσμα της βίας», υπογραμμίζει.
Η Ολλανδία δεν διαθέτει ρουκέτες πυροβολικού από το 2004, όταν περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό είχαν οδηγήσει στην πώληση του συστήματος στη Φινλανδία.
Το νέο σύστημα κινητής αντιαεροπορικής άμυνας έχει στόχο να βελτιώσει την άμυνα έναντι απειλών από εχθρικά ελικόπτερα, αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους κρούζ, ανέφερε ο Φαν ντερ Μάατ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Η Ουκρανία καταδικάζει την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις κατεχόμενες περιοχές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Για επίθεση σε περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέρ κάνει λόγο η Τεχεράνη
- Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή σημαίνει στρατηγική ήττα της ΝΔ και της πολιτικής της
- Channel 12: Αυτά είναι τα 14 σημεία της πρότασης Τραμπ για την εκεχειρία του πολέμου – Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τα Στενά του Ορμούζ
- Wall Street: Έχασε στο τέλος το θετικό πρόσημο, στο -0,32% έκλεισε ο S&P 500
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.