ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε σήμερα ότι συμφώνησε με τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, να δημιουργήσουν ένα κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία.
Σε ομιλία του προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του AKP, στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο Ερντογάν πρόσθεσε πως ο Πούτιν του είπε πως «η Ευρώπη μπορεί να παίρνει το αέριό της από την Τουρκία».
«Η Τουρκία θα γίνει ένας κόμβος και για το φυσικό αέριο. Στην τελευταία συνάντησή μας, συμφωνήσαμε με τον Πούτιν για το θέμα αυτό. Θα δημιουργήσουμε ένα κόμβο εδώ με τουρκικό αέριο που έρχεται από τη Ρωσία», δήλωσε ο Ερντογάν.
«Ο Πούτιν ανακοίνωσε στον κόσμο, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, πως η Ευρώπη μπορεί να παίρνει το αέριό της από την Τουρκία», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.
Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε επίσης πως στις δυτικές χώρες αυξάνονται οι ανησυχίες εν μέσω ενεργειακών κρίσεων ενώ η Τουρκία «δεν έχει τέτοιο πρόβλημα».
Διαβάστε επίσης
Πούτιν σε Ταγίπ Ερντογάν: «Να γίνει η Τουρκία το μεγαλύτερο κέντρο φυσικού αερίου στον κόσμο»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Santo Wines: Πώς το ελληνικό οινοποιείο μπήκε στο αποκλειστικό βιβλίο της Rolls-Royce για τα 100 χρόνια Phantom
- Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Τσίπρας: η μοναξιά χωρίς άλλοθι
- Πάνω από 500 εκατ. ευρώ για εργασία και επιχειρηματικότητα – Το νέο πακέτο δράσεων της ΔΥΠΑ
- Βιομηχανία: Αναβάλλεται για τον επόμενο μήνα το σχέδιο στήριξης του ενεργειακού κόστους