ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για το εκρηκτικό κοκτέιλ κορονοϊού και γρίπης μίλησε στο MEGA η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.
Όπως τόνισε η κ. Παγώνη ο Οκτώβριος είναι ο καιρός των ιώσεων, ενώ ο κορονοϊός παρουσιάζει έξαρση.Όπως τόνισε η κ. Παγώνη ο Οκτώβριος είναι ο καιρός των ιώσεων, ενώ ο κορονοϊός παρουσιάζει έξαρση.
«Υπάρχει μία αύξηση γύρω στο 8 με 10%, πολύ περισσότερο στην Ευρώπη. Υπάρχει αύξηση νοσηλευομένων στην Ιταλία και την Αγγλία και έχει ξεκινήσει ο προβληματισμός σε όλους μας. Θα μπει η γρίπη, έχουν μπει ήδη άλλες ιώσεις, χρειάζεται προσοχή».
Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και του κορονοϊού, ενώ οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να λάβουν όλες τις δόσεις του εμβολίου, καθώς και του επικαιροποιημένου, ώστε να μη φτάσουν στις ΜΕΘ.
«Εάν κάνει όλες τις δόσεις και το επικαιροποιημένο, έχει υποκείμενα νοσήματα και είναι μεγάλης ηλικίας, μπορεί να νοσηλευτεί, αλλά δεν θα κάνεις τις επιπλοκές σε μεγάλο ποσοστό», είπε.
Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να φοράμε τη μάσκα μας όπου χρειαστεί, είτε πρόκειται για εσωτερικό είτε για εξωτερικό χώρο.
Διαβάστε επίσης:
Γώγος: «Ο ιός είναι εδώ» – Ποιοι πρέπει να κάνουν 4η και 5η δόση
Κινητοποίηση ενόψει εποχικής γρίπης – Τα παυσίπονα με το σταγονόμετρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.