ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αυξήσεις από 4,2% έως 23,3% τα τρόφιμα αναδεικνύονται ως το νούμερο ένα πρόβλημα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό αλλά και για την κυβέρνηση, που αναζητά τρόπους να μετριαστεί το τσουνάμι ανατιμήσεων.
Το ανεξέλεγκτο ράλι ανόδου στις τιμές των τροφίμων πιστοποιούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή Σεπτεμβρίου.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στα γαλακτοκομικά και αυγά που είναι ακριβότερα κατά 23,3% σε σχέση με πέρυσι ενώ σε έναν μόλις μήνα αυξήθηκαν κατά 2,7%.
Το ψωμί και τα δημητριακά έχουν αυξημένες τιμές κατά 18,4% σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβριο και κατά 17% τα έλαια και λίπη. Σημαντικές είναι και οι ανατιμήσεις στα κρέατα (+17,6%), στα λοιπά τρόφιμα (+12,6%), σε καφέ-κακάο-τσάι (+14,3%).
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Χωριάτικο»: Εισαγγελική έφοδος στον ΕΦΚΑ Ρόδου για τον Γιαννακόπουλο – Στο μικροσκόπιο 16 φάκελοι
- Περιφέρεια Αττικής: «710 έλεγχοι μέσα σε ενάμιση μήνα σε σχολικά κυλικεία – Διαπιστώθηκαν 72 παραβάσεις, πρόστιμα ύψους 122.500 ευρώ
- Μαρινάκης: «Όχι» από τη ΝΔ σε προανακριτική για Τσίπρα και Ποινικούς Κώδικες – Τι απαντά στον Βελόπουλο
- Θεσπρωτία: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για παράνομη απασχόληση μεταναστών – Δεκάδες συλλήψεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.