ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον της πόλης Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ενώ υπέστησαν ζημίες ή καταστράφηκαν κτίρια κατοικιών και προκλήθηκαν εκτεταμένες πυρκαγιές, δήλωσε ο περιφερειάρχης Ολεξάντρ Σταρούχ.
Μία γυναίκα σκοτώθηκε από τον βομβαρδισμό και μία ακόμη την ώρα που τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, επεσήμανε ο Σταρούχ στο Telegram.
«Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κτιρίων», πρόσθεσε. «Πολλοί άνθρωποι διασώθηκαν, ανάμεσά τους ένα τρίχρονο κορίτσι (…) Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», σημείωσε.
Η Ζαπορίζια είναι μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειας που προσάρτησε η Ρωσία. Η Ουκρανία έχει τονίσει ότι δεν θα δεχθεί ποτέ την παράνομη αρπαγή του εδάφους της δια της βίας, ενώ και οι σύμμαχοι του Κιέβου έχουν υπογραμμίσει ότι δεν αναγνωρίζουν την κίνηση της Μόσχας
Εξάλλου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη ρωσικών υπηρεσιών, μετά την προσάρτηση της περιφέρειας.
Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: Ρώσοι παραδίδονται σε Ουκρανούς στρατιώτες – Υψώνουν λευκή σημαία
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το Κρεμλίνο να πληρώνει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ξεκινούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για επιδότηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας
- Τα ιδιωτικά νησιά στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο θα ακολουθήσουν το μοντέλο ανάπτυξης της κρουαζιέρας – Ποιοι εφοπλιστές κατέχουν ιδιωτικά νησιά
- Hitachi Rail: Ποια είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τους συρμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης
- Το σχέδιο για ταχύτερη απομείωση του χρέους – Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το 2025
